15.04.2021 |
Territoris.cat

Fira de Lleida tanca el 2019 amb un superàvit de 290.000 euros

Fira de Lleida destaca que ha fet un important esforç econòmic i en recursos per adaptar-se a l'actual situació i assegura estar preparada per organitzar fires amb seguretat, d'acord amb la normativa de Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya
Imatge d'arxiu de la Fira Municipàlia
Imatge d'arxiu de la Fira Municipàlia
Fira de Lleida tanca el 2019 amb un superàvit de 290.000 euros

Fira de Lleida va tancar l'exercici 2019 amb un superàvit de 292.632 euros, una xifra que representa el segon millor balanç econòmic de la seua història, segons el balanç econòmic presentat aquest dimecres en el marc de la reunió del Patronat de la Fundació Fira de Lleida.

D’altra banda, el còmput del bienni 2018/2019 presenta un superàvit de 168.851 euros, la qual cosa implica el millor resultat econòmic de la institució per biennis (el funcionament econòmic de Fira de Lleida es comptabilitza en biennis, perquè el dèficit els anys parells es compensa amb el superàvit dels senars, en els quals té lloc Municipàlia).

E director de Fira de Lleida, Oriol OróLa facturació del 2019 va assolir els 1,9milions d'euros, amb l'esmentat benefici de 292.632 euros. L'impacte econòmic sobre el territori (hoteleria, restauració, transports, comerç i serveis diversos, inclosos els destinats a expositors i visitants) es calcula en uns 17,5 milions d'euros. El superàvit, juntament amb la trajectòria positiva dels darrers 12 anys, dóna a la Fira de Lleida una posició financera sòlida que permet afrontar amb garanties les dificultats econòmiques derivades de la manca d'activitat per la pandèmia de la COVID-19 durant aquest 2020.

Foto archivo Sant Miquel 2L'alcalde de Lleida i president de Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo, ha posat com a exemple la Fira de Sant Miquel, incidint en el fet que, malgrat la conjuntura adversa, s'acabi celebrant encara que no sigui de forma presencial. Segons Pueyo, el més important és mantenir la cita, fent una fira híbrida mig virtual, mig presencial. Pueyo ha augurat que aquest model mixt és el que probablement acabaran adoptant la resta de fires agràries de l'Estat.

Fira de Lleida destaca que ha fet un important esforç econòmic i en recursos per adaptar-se a l'actual situació i assegura estar preparada per organitzar fires amb seguretat, d'acord amb la normativa de Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat). En aquest sentit, han previst implementar en el moment que faci falta, un sistema capdavanter que combina l'ús de videocàmeres amb la intel·ligència artificial.

Fira de Lleida tanca el 2019 amb un superàvit de 290.000 euros
comentaris