19.09.2020 |
Territoris.cat

La Paeria de Lleida obre una borsa de cuidadors/es d’infants per facilitar la conciliació laboral

Aquesta oferta de treball té l’objectiu que persones que s’hagin quedat sense feina durant la pandèmia tinguin de nou ocupació

La Paeria de Lleida obre una borsa de cuidadors/es d’infants per facilitar la conciliació laboral

L’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Ocupació, ha obert una borsa de treball per a persones que es dediquen a cuidar infants.

Aquesta iniciativa té un doble objectiu: afavorir l’ocupació de persones que s’han quedat sense feina com a conseqüència de la pandèmia, o que treballaven en condicions precàries; i, de l’altra, donar resposta a les necessitats que es preveu que tindran les famílies amb les quarentenes que s’han de realitzar si es detecten positius COVID-19 a les escoles.

Les famílies que ho desitgin podran inscriure’s a la web de l’IMO i entrar en el procés per contractar una les persones inscrites a la borsa

Les persones que optin a la borsa de cuidadors/es han d’acreditar experiència en la cura de menors. És valorarà tenir habilitats socials i comunicatives per al tracte amb els infants, responsabilitat, iniciativa i capacitat d’organització i un bon nivell d’expressió oral en llengua catalana.

Entre les tasques que hauran de fer, destaca jugar i aprendre tenint en compte les habilitats de l’infant; mantenir els hàbits i les rutines de l’escola; afavorir l’autonomia de l’infant; animar els nens i les nenes a participar en activitats com el dibuix o la pintura, la narració de contes i els jocs; oferir estímuls i propostes atractives de joc; i prestar molta atenció a la higiene en tot moment, per exemple a l'hora de la preparació d’àpats i menjars dels nens més petits .

Per optar a aquesta borsa és requisit, a més de l’experiència, disposar del certificat de delictes de naturalesa sexual vigent, un requisit que han de complir totes les persones que treballen amb menors

Per inscriure’s a la borsa es valorarà la formació de monitor/a de menjador, monitor/a d’activitats extraescolars, monitor/a de lleure, educador/a d’infantil o primària i/o tècnic/a d’educació infantil.

La Paeria de Lleida obre una borsa de cuidadors/es d’infants per facilitar la conciliació laboral
comentaris