18.02.2019 |
Territoris.cat

Balaguer clausura el Juliol de Música i Poesia amb l'homenatge a Emili Vendrell

Una de les portades de vinil d'Emili Vendrell
Una de les portades de vinil d'Emili Vendrell
Balaguer clausura el Juliol de Música i Poesia amb l'homenatge a Emili Vendrell

El cicle Juliol de Música i Poesia de Balaguer tancarà aquest diumenge, al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, la setena edició del cicle amb l'espectacle Emili Vendrell, el tenor del poble en homenatge al 125è aniversari del naixement d'aquest tenor català.

L'espectacle comptarà amb el tenor Roger Padullés, Josep Surinyac al piano i l'actor Ferran Frauca que encarnarà el famós tenor Emili Vendrell. El punt de partida de l'actuació serà la nit en què ell canta el seu darrer concert, torna a casa i fa repàs del que ha estat la seva vida.

L’espectacle consta d’una selecció d’àries de sarsuela, òpera i lieder que interpretava el tenor. Entre les intervencions musicals, el personatge d’Emili Vendrell fa apunts biogràfics dramatitzats

El tenor català Emili VendrellEmili Vendrell i Ibars (1883-1962) va ser anomenat popularment de diverses maneres: la veu del poble, l’angelet del barri, el cantaire de Catalunya o també com El Francisquito (gràcies a la seva obra més interpretada, Doña Francisquita). Estimat per molts, també va ser perseguit per una dictadura que va veure en ell una amenaça pel fet de ser un català de projecció internacional. Sigui com sigui, se'l recorda com un cantant d’aptituds vocals extraordinàries i una musicalitat exquisida que va renovar el repertori popular i el va elevar a les grans sales de concert.

Segons l'organització del cicle El tenor barceloní va ser, sens dubte, una figura estel·lar de la cultura catalana de la primera meitat del segle xx. Ara que fa 125 anys del seu naixement, val la pena fer un recorregut per la seva trajectòria vital i artística.

Comentarios