02.03.2021 |
Territoris.cat

Jornada solidària a Balaguer en una nova edició de Posa't la Gorra

Els participants en la nova edició de Posa't la Gorra a Balaguer
Els participants en la nova edició de Posa't la Gorra a Balaguer
Jornada solidària a Balaguer en una nova edició de Posa't la Gorra

La festa del "Posa't la gorra Balaguer 2018",  que va acollir un seguit d’accions de sensibilització i recaptació en pro del càncer infantil i juvenil, va aconseguir, aquest cap de setmana, una de les majors mobilitzacions de la història recent de la nostra ciutat.

El dinar dels participants en la iniciativa Posa't la Gorra a BalaguerLa festa va iniciar-se el dissabte dia  5 amb LA NIT DELS FAMOSOS,  amb una gran assistència de públic de totes les edats que van gaudir d’un espectacle que combinava l’actuació de diferents artistes del món del cant, de l’humor, de la màgia, de la música... i amb un sorteig  d’uns cent-cinquanta regals lliurats per famosos de diferents àmbits: clubs i esportistes espanyols i estrangers, musics,  pintors, escriptors... que havien ofert a l’organització objectes personals signats per poder aconseguir una millor recaptació.

El diumenge dia 6 a les 10 del matí, es va fer la cursa/caminada solidària amb una inscripció  al voltant de les 6.000 persones, totes elles amb la seva gorra i samarreta comprada el mateix dia o uns dies abans. A partir de les 11 va iniciar-se  la Tercera FIRA DELS SOMNIS, un espai obert i gratuït on es dóna tot i no es ven res. Uns 350 voluntaris van oferir als infants i joves  130 activitats lúdiques  i educatives que s’agrupaven per espais: equitació, falconeria, quads, esports, tallers de manualitats, de ciències, jocs populars, actuacions musicals, manifestacions de cultura popular, balls i un llarg etcètera.

En aquesta fira, amb una assistència superior a les 10.000 persones, hi destacaven com a llocs singulars el bosc dels somnis, un espai  on tots els escolars i avis  de la Noguera hi van expressar la seva sensibilitat artística i humana mitjançant materials reciclats, i el passeig dels Pobles on 16 municipis de les Terres de Lleida promocionaven els seus atractius i on les seves associacions van  oferir als infants les seves particularitats i potencialitats

Algunes de les activitats en la nova edició de Posa't la Gorra a BalaguerLa diada es va acabar amb un dinar solidari, un sorteig de regals oferts pels comerços i un ball fi de festa amenitzat per un conjunt orquestral. Cal destacar la col·laboració de més de setanta empreses, que amb unes subvencions pactades, van ser promocionades mitjançant unes pancartes, que aquest any van ser penjades a les baranes del pont nou, donat que la riuada no va permetre fer el mur de la generositat a l’entorn del riu Segre.
Des de l'organització volem expressar el nostre agraïment als voluntaris, monitors, col·laboradors i públic en general, perquè gràcies a tots ells, hem pogut superar les 7.000 gorres venudes i fer una recaptació provisional que s’atansa als 90.000 euros.

Jornada solidària a Balaguer en una nova edició de Posa't la Gorra
comentaris