26.05.2020 |
Territoris.cat

L'escriptora Roser Capdevila afirma que Lleida està sacsejant Catalunya

Roser Capdevila, Ramon Besora, amb les autoritats i organitzadors de Térmens
Roser Capdevila, Ramon Besora, amb les autoritats i organitzadors de Térmens
L'escriptora Roser Capdevila afirma que Lleida està sacsejant Catalunya

L'escriptora i il·lustradora Roser Capdevila ha explicat que darrerament projectes culturals lleidatans estan sacsejant Catalunya, fent referència al GarGar de Penelles, i ara  al Premi d'Àlbum il·lustrat Vila de Térmens, del que participava en la seva presentació.

L'autora dels personatges de culte de Les tres bessones, afirmava que la convocatòria de Térmens es converteix en l'única a Catalunya actualment, el que representa una oportunitat per a joves promeses de l'escriptura i la il·lustració infantil. Capdevila serà membre d'honor del jurat del Premi Vila de Térmens.

L'acte de presentació del Premi d'Àlbum il·lustrat Vila de Térmens ha comptat amb la participació de l'alcaldessa del municipi, Concepció Cañadell, el regidor de Cultura Vicenç Pascual, la impulsora de la iniciativa Sílvia Rodríguez, i l'escriptor Ramon Besora.

CARTELL Premi d'Àlbum il·lustrat Vila de TérmensEl que serà president del jurat, l'escriptor i editor Ramon Besora assegurava que els pares haurien de tenir la sensibilitat d'apropar la lectura als seus fills, ja abans de néixer, igual que les cançons o la música. L'àlbum il·lustrat ha de ser el primer contacte de l'Infant amb les lletres, la lectura i l'escriptura.

Per la seva banda l'alcaldessa de Térmens Concepció Cañadell ha explicat que es tracta d'una aposta per la cultura i la projecció del municipi de la Noguera, una iniciativa amb la qual es vol aconseguir la complicitat de l'escola Escola Alfred Potrony i la ciutadania. Cañadell assegura que vol ser una iniciativa que pugui tenir continuïtat i de la que en puguin derivar altres projectes.

La creadora del projecte, Sílvia Rodríguez ha explicat que la convocatòria tindrà una dotació econòmica de 4.000 euros, i estarà obert a totes les obres il·lustrades de tema lliure, inèdites, dirigides al públic infantil i que transmetin valors estètics, ètics i humans. Els treballs es podran presentar fins al 30 de novembre, i les bases es poden consultar, a partir de dilluns en el web de l'Ajuntament de Térmens.

El treball guanyador el publicarà l'edicions Salòria de la Seu d'Urgell, i el consistori preveu fer una edició especial per tal que arribi a totes les escoles de la Noguera.
 

L'escriptora Roser Capdevila afirma que Lleida està sacsejant Catalunya
comentaris