09.05.2021 |
Territoris.cat

El paisatge és l’element comú de la trentena d’obres que s’hi poden veure

Museu_de_la_Noguera
Sala d'exposicions temporals del Museu de La Noguera a Balaguer
El paisatge és l’element comú de la trentena d’obres que s’hi poden veure

El Museu de La Noguera presentarà a partir del 5 de setembre l’exposició Més enllà de la natura, més ençà de la ciutat. Pinzellades de la col·lecció d'art de l'Ajuntament de Balaguer en la que s’hi podrà veure una selecció de més d'una trentena d’obres pertanyents al fons propi.

Des dels anys setanta, el consistori balaguerí ha anat aplegant una important col·lecció d’art contemporani amb més de 300 peces, majoritàriament d’artistes vinculats a la ciutat. En aquesta primera exposició es mostrarà tan sols una selecció d’aquestes obres, les quals comparteixen el paisatge i l’entorn com a element comú.

La pintura de paisatge en l’era contemporània és testimoni d’un món que canvia de pressa, en constant transformació. Les representacions artístiques són imatges d’espais reals, d’escenaris en els quals vivim i interactuem. Així, els paisatges naturals i urbans apel·len a la memòria col·lectiva, ja que esdevenen testimonis del món que ens envolta. Les representacions d’aquests paisatges són formalment realitzades a partir de panoràmiques, amb molt poca presència humana; però tot i això, vives i en constant moviment.

Aquesta exposició Més enllà de la natura, més ençà de la ciutat. Pinzellades de la col·lecció d'art de l'Ajuntament de Balaguer, s’inaugurarà el dimecres dia 5 a les 8 del vespre i es podrà veure a la sala d’exposicions del Museu fins al 28 d’octubre.

El paisatge és l’element comú de la trentena d’obres que s’hi poden veure
comentaris