Acostament entre el món del vi i de la cervesa a Mollerussa

L'enòleg Tomàs Cusiné i el mestre cerveser Quim Català conversen sobre els caldos dins el projecte Biblioteques amb DO 2016 - Lletres i Vins

{"focusMode":1,"deviceTilt":-0.0261251050978899,"whiteBalanceProgram":0,"macroEnabled":false,"qualityMode":3}
photo_camera 'Conversa entre professionals', amb Tomàs Cusiné i Quim Català, el passat dijous a la Biblioteca

El segon dels actes programats a Mollerussa dins el projecte Biblioteques amb DO 2016-Lletres i Vins va servir per oferir aquest dijous un acostament entre el món del vi i de la cervesa.

La proposta va tenir com a escenari la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa, on es va desenvolupar una Conversa entre professionals amb Tomàs Cusiné, enòleg, i Quim Català, mestre cerveser, que van parlar de l’elaboració i de les particularitats de cadascun d’aquests productes. La jornada va anar acompanyada d’un tast de vi Vilosell del celler Tomàs Cusiné i de cervesa Saüc de Cerveseria Matoll.

El públic actual demana vins més fins, lleugers i elegants que abans, segons Cusiné

Tomàs Cusiné va destacar que, en l’actualitat, els gustos del públic estan canviant, i que, en conseqüència, també ho estan fent els vins, que busquen acostar-se a aquest públic, trencant d’aquesta manera amb la rigidesa que abans hi havia en aquest món. Així, va precisar que abans es demandaven vins més estructurats i amb més força, mentre que ara es busquen vins més fins, lleugers i elegants.

Pel que fa a la cultura 'cervesera', Català opina que encara "queda molt camí per recórrer"

Per la seva part, Quim Català va assenyalar que, malgrat que la nostra no és una cultura molt ‘cervesera’, s’està produint una certa eclosió, que encara està en una fase incipient. Així i tot, va admetre que queda molt camí per recórrer en aquest sentit, ja que, en general, estem acostumats a les cerveses industrials i resulta força complicat implantar altres tipus de cerveses, com és el cas de les artesanals.

Biblioteques amb DO continuarà dijous vinent amb la xerrada Llegir i escriure, amb l’escriptora i periodista Empar Moliner, amb un tast de Cara Nord Negre, de Cara Nord Celler. El cicle acabarà el dissabte 27 al Castell del Remei, on es farà el fi de festa amb un Esmorzar entre vinyes amb Meritxell Gené, on els assistents podran gaudir d’un esmorzar tradicional a base d’arengada i raïm acompanyat de vins del Castell del Remei i de la veu de Meritxell Gené, que presentarà el seu nou disc, Branques. També està previst realitzar una visita guiada al celler.

Comentaris