21.11.2019 |
Territoris.cat

Baixen un 30% les denúncies per estacionar malament en zona blava a Mollerussa

Informe anual de la Policia Local, que va fer 4.378 serveis l'any passat, dels quals 768 van ser assistencials i d'auxili

Imatge del pàrquing de pagament en la zona de les piscines municipals
Imatge del pàrquing de pagament en la zona de les piscines municipals
Baixen un 30% les denúncies per estacionar malament en zona blava a Mollerussa

La Policia Local de Mollerussa ha registrat un descens del 28% de les denúncies imposades per estacionament incorrecte en zona blava, les quals van passar de 2.931 l’any 2014 a 2.102 l’any passat. Aquesta baixada arriba fins al 70% respecte a la xifra registrada fa cinc anys, l'any 2010, quan la dada va ser de 7.059 denúncies. Aquesta és una de les dades que recull la memòria d’activitat de la Policia Local de la capital del Pla d'Urgell i que ha fet pública l'alcalde Marc Solsona aquest dimarts.

No obeir la senyalització vertical i estacionar en zona de descàrrega, principals infraccions en trànsit

L'informe constata també una baixada del 12% de les denúncies per infraccions en les ordenances de trànsit, les quals han passat de 1.048 el 2014 a les 920 de l’any passat. En aquest apartat, la majoria són per no obeir la senyalització vertical de parada i estacionament (277), seguides de les relatives a estacionar o aturar-se en zona de càrrega i descàrrega (80).

La Policia Local va realitzar l’any 2015 un total de 4.378 serveis, un 10% més que el 2014. D’aquests serveis, 1.652 van ser actuacions per seguretat, ordre públic i fluïdesa viària; 1.713 de seguretat ciutadana, i 768 assistencials i d’auxili, essent aquesta data una de les més importants ha senyalat l’alcalde. 

En matèria de trànsit, durant l’any 2015, el cos policial va intervenir de forma directa en 187 accidents, mentre que l’any anterior ho va fer en 164, sent les distraccions dels conductors les principals causants. Tot i que la majoria dels accidents van estar sense ferits, en 28 hi va haver víctimes, dues d’elles mortals.

L'Ajuntament ha creat un grup de treball per parlar dels problemes laborals del cos policial, amb representació sindical

Pel que fa a la tasca com a policia judicial, durant l’any passat es va registrar un increment del 47% del nombre d’atestats que es van fer per la instrucció de delictes i faltes, els quals van passar de 34 a 51. Pel que fa al nombre de detinguts, es va registrar un lleu descens, ja que de 14 van passar a 11.

D'altra banda, durant el 2015 es van aixecar actes per 95 infraccions, la majoria (62) per incomplir l’Ordenança de policia i bon govern, seguides de la immobilització de vehicles (23).

Durant la presentació de les dades, Solsona ha assenyalat que s’ha constituït, des de fa uns mesos, un grup de treball que es reuneix cada mes o mes i mig, presidit per ell mateix, en el qual també hi ha el regidor de Seguretat Ciutadana, els diferents comandaments de la Policia Local i el  representant sindical, per tractar de primera mà  tots els problemes laborals que poden anar sorgir, temes  retributius, de material, etc.

Comentarios