23.09.2019 |
Territoris.cat

Convocatòria impulsada per l'Ajuntament de Bell-lloc i la Universitat de Lleida

L'acte de lliurament tindrà lloc el dimarts 19 d'abril, a les 12 del migdia, en el Saló Víctor Siurana del Campus del Rectorat de la UdL

Joan Solà Premi de les Lletres Catalanes i fill de Bell-lloc
Joan Solà Premi de les Lletres Catalanes i fill de Bell-lloc
Convocatòria impulsada per l'Ajuntament de Bell-lloc i la Universitat de Lleida

L'Ajuntament de Bell-lloc i el Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL, donaran a conèixer el guanyador de la quarta edició del Premi Internacional de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà, el pròxim dimarts 19 d'abril, en el decurs de l'acte que tindrà lloc en el Campus del Rectorat de la UdL.

CartellPremiJoanSola2016La convocatòria literària, compta amb una dotació econòmica de 10.000 euros, i premia el millor treball de recerca original de qualsevol àrea de coneixement de la filologia catalana, Variació lingüística (geolingüística, sociolingüística, pragmàtica), lingüística aplicada, història de la llengua, història de la lingüística, edició de textos; Sintaxi; Semàntica, lexicologia, lexicografia; o Fonètica descriptiva, fonologia, ortoèpia, morfologia.

En el decurs de l'acte de lliurament, el catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, Josep Murgades, pronunciarà la conferència Per què estudiar una llengua?

El Premi Joan Solà té com a objectiu guardonar investigacions en qualsevol àrea de coneixement de la filologia catalana. La primera convocatòria es va dur a terme l'any 2010, i va estar dedicada a la variació lingüística, lingüística aplicada, història de la llengua, història de la lingüística, edició de textos; la segona l'any 2012, a la sintaxi, i la de l'any 2014, a la semàntica, lexicologia i lexicografia.

Comentarios