13.06.2021 |
Territoris.cat

El punt d'informació Cal Sinén de l'Estany inaugura la botiga de productes del territori

El Consorci que gestiona l'espai natural, preveu aconseguir finançament per poder desplegar una nova fase del Centre d'Interpretació de Cal Sinén el pròxim any.

Ruben Valls, explica als asistents el fonament de l'empresa que gestiona.
Ruben Valls, explica als asistents el fonament de l`empresa que gestiona.
El punt d'informació Cal Sinén de l'Estany inaugura la botiga de productes del territori

El punt d'informació de Cal Sinén de l'Estany d'Ivars ha inaugurat aquest divendres la botiga de venda de productes de les comarques de l'Urgell i el Pla d'Urgell, que elaboren productors que participen en el projecte Gustum.

El visitant trobarà en aquest punt de venda, al voltant d'una trentena d'articles gastronòmics elaborats en les comarques, així com una fitxa tècnica del productor del mateix. Amb aquesta acció el projecte Gustum vol aprofitar la presència dels més de 40.000 visitants anuals de l'espai natural, per divulgar la producció de proximitat. Una variada oferta de vins, formatge, nous, galetes, mel, herbes aromàtiques o conserves o xocolata, amb el segell de qualitat artesanal.

El president del Consorci i del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Francesc Fabregat, que ha presidit l'acte, ha manifestat que l’objectiu és que es converteixi en el centre neuràlgic de les activitats de l’estany i doni la benvinguda a les persones que vénen a conèixer la comarca, l’espai natural. Amb la posada en marxa del punt de venda, el visitant pot conèixer la gran varietat de productes que s’elaboren al Pla d’Urgell, també a les comarques veïnes, els pot comprar i saber-ne més.

Durant l'any que ve, des del consorci es vol treballar per aconseguir el finançament necessaris desplegar una nova fase de la masia i consolidar el mirador a l'estany. L'objectiu es consolidar el centre d'interpretació, amb fotos de l'antic estany tota la documentació per ser consultada. La part que actualment està oberta al públic compta amb una recreació d'un menjador, una cuina i un rebost de principis del segle XX com si es tractés dels que hi havia en l'antiga masia.

El punt d'informació Cal Sinén de l'Estany inaugura la botiga de productes del territori
comentaris