27.11.2021 |
Territoris.cat

Del caos a la normalitat per la nevada d'aquest dimecres al Pla d'Urgell

L'Ajuntament de Mollerussa ha establert un dispositiu per garantir la seguretat davant de la previsió de glaçades i baixes temperatures per aquesta tarda i nit.

Imatge de la nevada del dimecres 4 de febrer al Pla d'Urgell.
Imatge de la nevada del dimecres 4 de febrer al Pla d'Urgell.
Del caos a la normalitat per la nevada d'aquest dimecres al Pla d'Urgell

La resposta de les institucions i serveis d'emergència del Pla d'Urgell i la seva capital Mollerussa ha estat ràpida i eficaç, actuant en els punts més conflictius i en les poblacions, encara que no s'han pogut evitar les dificultats en el transport públic i escolar.

Mollerussa ha mobilitzat a primera hora del matí dos vehicles per retirar la neu dels accessos als equipaments públics i les carreteres principals, prioritzant el Centre d'Assistència Primària, les escoles i les residències. Així mateix la brigada municipal ha distribuït sal en les voreres i en les principals vies.

El consistori ha reunit a primera hora als cossos de seguretat per valorar la situació, una cimera que ha presidit l'alcalde Marc Solsona, acompanyat de membres de l'equip de govern, una reunió que s'ha repetit a última hora del matí.

En aquesta darrera reunió s'ha establert un dispositiu per garantir la seguretat davant de la previsió de glaçades i baixes temperatures per aquesta tarda i nit. La brigada municipal ha continuat tirant sal al llarg de la tarda i netejant les zones en les quals encara quedava neu acumulada.

Des de l’Ajuntament s'ha fet una crida a tenir prudència a l'hora de fer desplaçaments i es recorda que per qualsevol incidència es pot trucar als telèfons d’emergències 112 o al de la Policia Local 973602000.

Tot i que no s'han produït incidents destacables, les escoles de primària i les escoles bressol han fet servei d'acollida, Pel que fa als instituts s'han suspès les classes així com el transport públic de les 14 línies que gestiona el Consell Comarcal que ha afectat 633 alumnes.

Pel que fa a la resta de serveis de transport públic l'ATM informa amb dades actualitzades de les incidències a la xarxa de l'Àrea de Lleida.

Des de la Diputació de Lleida informaven dos quarts de tres que l'afectació a les carreteres es reduïa de 100 a 40. Les comarques on es presenten més incidències són la Segarra, l’Urgell, les Garrigues, la Noguera i el Segrià.

La majoria de les vies estan parcialment netes gràcies a la tasca dels equips de conservació de carreteres de la Diputació de Lleida, que continuen treballant per minimitzar al màxim les conseqüències de la intensa nevada.

No obstant això, és obligatori l’ús de cadenes a 17 carreteres de la Diputació de Lleida. Concretament, es necessari a 7 vies de la Segarra, 5 de l’Urgell, 2 de les Garrigues, 2 del Segrià i 1 de la Noguera.

Del caos a la normalitat per la nevada d'aquest dimecres al Pla d'Urgell
comentaris