22.06.2018 |
Territoris.cat

El CDIAP del Pla d'Urgell va atendre 232 infants per possibles trastorns en el desenvolupament

Els presidents Reñé i Huguet inauguren la nova planta del CDIAP
Els presidents Reñé i Huguet inauguren la nova planta del CDIAP
El CDIAP del Pla d'Urgell va atendre 232 infants per possibles trastorns en el desenvolupament

Un total de 232 infants d'entre 0 i 6 anys van ser atesos l'any 2016 per possibles trastorns en el desenvolupament al Pla d'Urgell. La xifra suposa un 9,4%, dels 2.454 infants de la comarca en aquesta franja d'edat. La dada s'ha donat a conèixer aquest dijous en el transcurs de la inauguració de les obres de remodelació de la tercera planta de la seu del Consell Comarcal, on s'ha ubicat el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP).

Els presidents Reñé i Huguet inauguren la nova planta del CDIAP 1Les obres que ha inaugurat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, serviran per augmentar la qualitat del servei que es dóna, ja que el centre disposa d'un nou espai per a una futura treballadora social, una sala d'espera que permet preservar la privacitat de les famílies usuàries del servei i un espai per guardar el material terapèutic. També s'han millorat les condicions d'il·luminació i ventilació, així com d'aïllament acústic i tèrmic.

La tasca que desenvolupa el CDIAP és de gran importància, tal com demostra el creixement del nombre d'infants atesos els darrers 10 anys, que han passat dels 137 del 2006 als 232 de l'any 2016. Aquest augment no s'ha produït perquè s'hagi incrementat el nombre de casos sinó perquè hi ha una major detecció gràcies a la consolidació de l'equip de professionals del centre i per la capacitat més gran d'intervenció.

Els presidents Reñé i Huguet inauguren la nova planta del CDIAP 2La major part dels infants que fan ús d'aquest servei ho fan per trastorns en el desenvolupament del llenguatge, trastorns de regulació del comportament o de la comunicació i trastorns afectius emocionals, entre d'altres. La major part dels infants viuen a Mollerussa però el CDIAP dóna servei a tots els municipis de la comarca.

El centre desenvolupa també un programa de prevenció i detecció destinat als professionals de la petita infància, sobre el desenvolupament infantil i els possibles desajustos. Aquest pla consisteix en visites trimestrals a les 19 escoles bressol del Pla d'Urgell on es fan sessions d'observació, entrevistes de coordinació, assessorament a les educadores, recull d'inquietuds de professionals i detecció de casos. Igualment, imparteix formació d'atenció precoç als alumnes del Cicle Superior de Tècnic d'educació infantil a l'Institut IES Mollerussa.

Comentarios