02.12.2021 |
Territoris.cat

La Comunitat General de Regants soterra un tram de la Tercera Séquia a Bellvís per convertir-lo en zona verda

La Comunitat general de Regants i l'Ajuntament de Bellvís han arribat a un acord per tallar els actuals plataners, que se substituiran per noves varietats, al mateix temps s'hi col·locarà mobiliari urbà.

Al fons el tram de la Tercera Séquia que soterrarà la Comunitat General de Regants
Al fons el tram de la Tercera Séquia que soterrarà la Comunitat General de Regants
La Comunitat General de Regants soterra un tram de la Tercera Séquia a Bellvís per convertir-lo en zona verda

L'Assemblea General de Regants dels Canals d'Urgell va aprovar el passat diumenge una partida que ronda els tres milions d'euros, per les millores i manteniments de la xarxa, un cop finalitzada la campanya de reg. En aquesta partida s'inclou una actuació de 300.000 euros per soterrar un tram de prop de 600 metres, de la Tercera Séquia al seu pas per terme de Bellvís.

El Salt de la Farinera a Bellvís i el tram de Séquia que se soterraràSegons el president dels regants Ramon Carné, es tracta d'un tram de canal en el Salt de la Farinera, una zona de la infraestructura de reg, amb moltes filtracions provocades per la vegetació i l'antiguitat de la mateixa. Les obres consistiran en el soterrament d'aquest tram col·locant tubs de dos metres de diàmetre, amb els que d'una banda es garantirà la dotació per les col·lectivitats, i per altra permetrà convertir l'espai en zona verda per al municipi. Carné ha afegit que aquesta primera partida no permetrà dur a terme la totalitat de l'obra, per la qual cosa s'anirà fent segons la disponibilitat pressupostària.

Per la seva banda l'alcalde de Bellvís Joan Talarn, ha explicat que l'actuació de la Comunitat, obligava a tallar els plataners que hi ha a la banqueta de la séquia, una mesura amb la qual el municipi va estar d'acord després que el consistori fes una consulta. En contrapartida, la comunitat adequarà l'espai, un cop soterrada la séquia, com a zona verda, plantarà noves varietats, i instal·larà el reg localitzat. Per la seva blada el consistori hi col·locarà bancs i altre mobiliari urbà, segons Talarn. L'alcalde ha afegit que es tracta d'una zona molt utilitzada pels vilatans per passejar i fer esport, per la qual cosa la predisposició de la comunitat de rehabilitar la zona ha estat molt ven acollida.

En el decurs de l'assemblea Ramon Carné va destacar que no serà necessari tallar els plataners de la Quarta Séquia Principal, al seu pas per Juneda, per dur a terme les obres de pavimentació, ja que s'actuarà des de la part on no hi ha arbres. Sobre aquest tema Carné va mostrar el seu malestar, per l'actitud del Consell Comarcal de les Garrigues, que ha iniciat els tràmits per declarar les banquetes zones protegides, una mesura que preveuen estudiar altres organismes. El president dels regants va destacar que la comunitat està disposada a consensuar acords puntuals, quan sigui necessari afectar a la vegetació, en zones en les quals s'han de dur a terme intervencions.

La Comunitat General de Regants soterra un tram de la Tercera Séquia a Bellvís per convertir-lo en zona verda
comentaris