27.11.2022 |
Territoris.cat

El concurs de pintura ràpida de Mollerussa mostrarà el centre abans i després de les obres

Concurs de pintura ràpida 2014
Un partipant del concurs de pintura ràpida a la plaça Major en edicions anteriors
El concurs de pintura ràpida de Mollerussa mostrarà el centre abans i després de les obres

El centre renovat de la capital del Pla d’Urgell, en concret la plaça de l’Ajuntament, la plaça Manuel Bertrand, la plaça Major i la plaça Pla d’Urgell, serà el tema del Concurs de Pintura Ràpida Ciutat de Mollerussa d’enguany, convocatòria que arriba a la seva 18a edició. Durant el proper diumenge 22 de setembre, es podran veure els pintors executant les seves habilitats al voltant de la ciutat.

Aquest concurs és itinerant des de l’any 2009

Tal com ha recordat el director de l'ens firal que l'organitza (Fira de Mollerussa), Xavier Roure, com que aquest concurs ja es va dedicar a aquesta zona en l’edició del 2017, abans que s’executessin les obres del Pla de Barris, ara tindrem l’oportunitat de veure, via pintura, l’abans i el després de les obres.

Concurs de Pintura Ràpida 2019

En aquesta edició continuaran sent 9 les obres premiades, dotades en conjunt amb un import total de 5.275 €. El primer premi, atorgat per l’Ajuntament de Mollerussa i l’ens firal, està dotat amb 1.500 euros; mentre que el segon, dotat amb 1.000 €, l’atorga la Diputació de Lleida, i el tercer, amb 525 €, està patrocinat per l’empresa Nufri. El patrocini dels altres premis va a càrrec de diferents empreses del territori i són el de Prefabricats Pujol (el 4t premi i dotat amb 450 €), el de Federòptics Roure (el 5è i amb 420 €), el de Fridecal (el 6è i amb 390 €), el d’Arcusin (el 7è i amb 360 €), el de Resquitx (el 8è i amb 330 €); i el de Giessa Assessors en assegurances-Cosmobrok Corredoria d’assegurances (el 9è i amb 300 €). 

La inscripció al concurs és gratuïta i es durà a terme al Teatre L’Amistat a partir de dos quarts de 9 del matí i fins a les 12 del migdia, mentre que els participants tindran fins a les 3 de la tarda per entregar les seves obres

El lliurament dels premis tindrà lloc el mateix diumenge a partir de dos quarts de 6 de la tarda, quan es donarà a conèixer el veredicte del Jurat, al Teatre l'Amistat.

La presidenta del Cercle de Belles Arts de Lleida, Divina Drudis, i Xavier Brufau, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, seran, segons ha confirmat el director, dos dels membres del Jurat del concurs d’enguany, si bé s’espera ampliar-lo amb un altre professional, encara per confirmar.

Les obres premiades restaran exposades a la Sala d’Exposicions del Museu de Vestits de Paper del 22 al 29 de setembre

La convocatòria de l’any passat, a la qual va resultar guanyador del primer premi l’artista Julio Garcia, d’Abrera, va aplegar un total de 30 pintors d’arreu de Catalunya i també del País Valencià, i s’espera que aquest any aplegui entre 30 i 35 pintors.

El concurs de pintura ràpida de Mollerussa mostrarà el centre abans i després de les obres
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement