21.01.2022 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell distribueix bosses compostables gratuïtament

Al Pla d’Urgell fa 10 anys que es va iniciar la recollida selectiva de l‘orgànica i amb aquesta acció es vol aconseguir una millora en la qualitat i quantitat d’aquesta fracció. Actualment, el 15% dels residus que es llencen a l’orgànica no hi ha d’anar, com són les càpsules de cafè o els bolquers i compreses
Campanya per fomentarla la recollida de fracció orgànica @CCPlurgell
Campanya per fomentarla la recollida de fracció orgànica @CCPlurgell
El Consell Comarcal del Pla d'Urgell distribueix bosses compostables gratuïtament

L'àrea de Medi ambient del Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha començat aquest dijous a distribuir gratuïtament  bosses compostables en els municipis de la comarca, que s'han d'utilitzar per a la recollida de la fracció orgànica. Els usuaris dels municipis podran recollir les bosses en els Ajuntaments i en el cas de Mollerussa del 13 al 28 de juliol, s’instal·laran punts informatius al carrer perquè els veïns les puguin passar a recollir.

Al Pla d’Urgell fa 10 anys que es va iniciar la recollida selectiva de l‘orgànica i amb aquesta acció es vol aconseguir una millora en la qualitat i quantitat d’aquesta fracció. Actualment, el 15% dels residus que es llencen a l’orgànica no hi ha d’anar, com són les càpsules de cafè o els bolquers i compreses. 

Inicialment, s’entregaran 2 paquets de 20 bosses i, quan l’usuari es quedi sense, podrà passar per l’ajuntament a buscar-n’hi més, en els Ajuntaments de Linyola, Ivars d’Urgell i el Palau d’Anglesola ja es van fer càrrec d’aquest repartiment setmanes enrere

Contenidors intel·ligents instal·lats a SidamonEs lliuraran de forma conjunta amb un cubell airejat (reixat), ja que l’ús conjunt d’aquests elements redueix el líquid i l’olor generats, així com el volum i pes de l’orgànica. A més, l’ús de les bosses compostables redueix l’entrada de bosses de plàstic a la planta de compostatge. 

La fracció orgànica inclou les restes de menjar, petites restes de jardineria i altres residus biodegradables. Representa gairebé el 40% del pes total de la brossa i es pot reciclar fàcilment. Actualment a la comarca es recull entorn del 45% dels residus de forma selectiva i l’objectiu és incrementar any rere any aquest valor i reduir els residus que van a parar a l’abocador. 

Punts d'informació a Mollerussa (de 10.30 h a 13.30 h i de 17 a 20 h) 

Pl. Ajuntament, dimarts 13 de juliol 

Av. Canal (rotonda c. Arbeca), dimecres 14 de juliol (MATÍ MERCAT) 

Pl. Manuel Bertran, dimecres 14 de juliol (TARDA) 

C. Ferrer i Busquets (davant L'Amistat), dijous 15 de juliol 

C. Ferrer i Busquets (pàrquing Plus), divendres 16 de juliol 

C. Josep Lluch (pàrquing Mercadona), dissabte 17 de juliol 

Pl. Pla d'Urgell, dimarts 20 de juliol 

Pl. Manel Bertran, dimecres 21 (només MATÍ MERCAT) 

Pl. Major, dimecres 21 de juliol (TARDA) 

C. Crist Rei (pàrquing), dijous 22 de juliol 

Pl. Sardana, divendres 23 de juliol 

C. Belianes (davant Condis), dissabte 24 de juliol 

C. Llorenç Vilaró (piscines), dimarts 27 de juliol 

Pl. St. Jaume, dimecres 28 de juliol 

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell distribueix bosses compostables gratuïtament
comentaris