16.05.2021 |
Territoris.cat

La Cooperativa d'Ivars d'Urgell afronta els reptes d'innovació i tecnologia

La Cooperativa d'Ivars d'Urgell és la primera cooperativa agrària que incorpora la figura del Soci de Treball, que suposarà la participació dels treballadors en l’àmbit social i en l’econòmic  

Imatge de l'assemblea de la cooperativa d'Ivars d'Urgell
Imatge de l'assemblea de la cooperativa d'Ivars d'Urgell
La Cooperativa d'Ivars d'Urgell afronta els reptes d'innovació i tecnologia

La cooperativa d'Ivars d'Urgell ha mostrat la seva aposta per la innovació i la tecnologia, un repte que s'ha fet pales en el decurs de l'assemblea que ha tingut lloc aquest diumenge. L'entitat ha presentat als socis el nou projecte innovador del laboratori que ha permès intensificar el Pla de Control de Qualitat ha implantat a les fàbriques i s'estan realitzant i es continuaran implantant noves tècniques d'anàlisi ràpid per donar resposta àgil a les necessitats tant dels socis com de les fàbriques i centres productius.

Nou Laboratori de Qualitat cooperativa IvarsPer altra banda, en aquest àmbit innovador de les matèries primeres, la Cooperativa ha posat en marxa un nou sistema de conservació de panís humit sense necessitat d'assecar-lo, a través d'atmosfera controlada i amb resultats força satisfactoris. La cooperativa recorda el grau de tensió que ha regnat durant tot l'any entre els productors i compradors, propiciada per la diferència tan acusada entre els preus de llotja i els de venda a escorxador, superant en aquest cas "negativament" les previsions en la secció d'avicultura.

Nous silos atmosfera controlada Cooperativa ivarsL'assemblea d'aquest diumenge va aprovar la modificació dels estatuts per crear la nova figura del Soci de Treball, que suposarà la participació dels treballadors en l'àmbit social i en l'econòmic de la mateixa cooperativa. D'aquesta manera, el conjunt de treballadors podrà veure com el seu treball es considera una activitat cooperativista, i tindrà dret a un retorn.

Amb aquesta proposta la Cooperativa d'Ivars d'Urgell és la primera cooperativa agrària que tindrà aquesta figura. D'altra banda, per primer cop en la trajectòria centenària de la cooperativa, una dona formarà part del Consell Rector. Segons l'entitat, es mostra així el compromís en la promoció del paper de la dona en l'àmbit rural, tal com es recull en l'actual Llei de Cooperatives, i també en la mateixa modificació d'estatuts aprovada. El resultat de la renovació als membres del Consell Rector, també permet la continuïtat de l'actual president, Josep Coll, així com l'entrada de Ramona Mota i el seguiment dels vocals, Ramon Armengol Torrent i Antoni Mota.

La Cooperativa d'Ivars d'Urgell afronta els reptes d'innovació i tecnologia
comentaris