01.10.2022 |
Territoris.cat

Emili March presenta al Poal el llibre 'Els nens i les nenes de la guerra'

Els veïns del Poal van participar en la decoració de l'acte amb objectes i fotografies relacionades amb l'època

Emili March i l'alcalde del Poal Rafel Panadès 1
Emili March i l'alcalde del Poal Rafel Panadès
Emili March presenta al Poal el llibre 'Els nens i les nenes de la guerra'

Els veïns del Poal van voler posar en situació la presentació del llibre d'Emili March, Els nens i nenes de la guerra, participant en la decoració de la sala, amb diferents objectes i fotografies de l'època. Material escolar, pupitres, plumiers, carteres, bates, la bola del món, les enciclopèdies Álvarez, assecadors, guixos i esborranys, el tradicional Sant Crist, fotografies de grups escolars, i el detall d'un braser, va ser l'attrezzo que van acompanyar la presentació de l'escriptor del Palau d'Anglesola.

llibre Emili MarchMolts dels assistents van poder recordar els dies d'escola de la postguerra, els jocs al carrer, la vida familiar, tradicions i festes populars, en una de les etapes més difícils del país.

Els nens i nenes de la guerra, respon al quart lliurament de l'exercici de Memòria d'Emili March, després de Vall Fosca-Oveix, Vilanova de Meià i el Palau d'Anglesola. En aquest quart volum, l'escriptor ha destacat el sacrifici, l'esforç i la perseverança personal i familiar que tots vàrem tenir, per sortir d'una situació tan extremadament difícil, i les nombroses dificultats que vàrem haver de superar per poder assolir un futur més esperançador per als nostres fills i per als nostres néts.

Escenaris de pobles petits, detalls de vides senzilles, recull de situacions quotidianes i també petites, que parlen de la gran gent que ho va viure i patir. Vivències d'un temps que va ser massa llarg, massa fosc i massa carregat de penúries, l'ombra del qual, malauradament, podem endevinar encara en alguns contexts polítics i judicials en ple 2016. Un bon exercici de memòria i, també, de pedagogia.

Emili March presenta al Poal el llibre 'Els nens i les nenes de la guerra'
comentaris