06.03.2021 |
Territoris.cat

Fira de Mollerussa preveu fer quatre certàmens firals aquest any

L'objectiu de Fira de Mollerussa a l'hora de tornar a programar certàmens firals és agafar experiència i enriquir-nos de cara al repte majúscul que serà la Fira de Sant Josep 2021
Presentació de la Fira ExpoClàssic de Mollerussa
Presentació de la Fira ExpoClàssic de Mollerussa
Fira de Mollerussa preveu fer quatre certàmens firals aquest any

Fira de Mollerussa confia en poder fer de forma presencial quatre certàmens firals abans d'acabar l'any tot i la pandèmia de la covid-19. El director de l'ens, Xavier Roure, ha explicat que després de la suspensió de Sant Josep al març ara intenten fer les coses de forma planificada en funció de l'evolució de la pandèmia ja que tot passa d'una forma més previsible.

ExpoClàssic es converteix en la primera fira del 2020, que se celebrarà aquest dissabte 19 de setembre, el calendari continuarà amb el Concurs de Pintura Ràpida el 27 de setembre. Del 23 al 25 d'octubre es vol fer una prova d'un nivell superior amb Autotardor, una fira dedicada a la venda de vehicles d'ocasió que habitualment registra una important afluència de visitants i expositors. Tancarà l'any la trobada cibernauta Lan Party que està prevista del 5 al 8 de novembre, una convocatòria que reuneix a centenars de participants i que enguany caldrà replantejar respecte a l'aforament per poder mantenir distàncies de seguretat entre usuaris, segons ha explicat el  director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure.  

Aspecte del pavelló amb els més de 600 participants en la Lan Party de MollerussaRoure ha afegit que malgrat estar enmig de la pandèmia del coronavirus, l'objectiu de Fira de Mollerussa a l'hora de tornar a programar certàmens firals és agafar experiència i enriquir-nos de cara al repte majúscul que serà la Fira de Sant Josep 2021. I és que enguany, la COVID-19 va agafar per sorpresa als organitzadors d'aquesta emblemàtica fira de maquinària agrícola, quan ja l'havien començat a muntar, i van haver-la de suspendre a pocs dies de la seva obertura amb importants pèrdues econòmiques directes de 400.000 euros a les arques municipals.

Després de caure Sant Josep del calendari firal, la resta de certàmens també es van haver de suspendre pel confinament. Un d'ells va ser la fira ExpoClàssic, que s'havia de fer el 9 i 10 de maig i s'ha reprogramat per aquest dissabte, en el format d'un sol dia i a l'aire lliure, a l'entorn dels pavellons firals. Segons Roure, s'han extremat les mesures de seguretat per garantir un aforament que no superi les 400 persones, es registrarà l'entrada dels assistents i hi haurà dispensadors de gel així com mesuraments de temperatura. La fira comptarà amb 35 expositors, una xifra similar a edicions anteriors.

Fira de Mollerussa preveu fer quatre certàmens firals aquest any
comentaris