13.06.2021 |
Territoris.cat

La fiscalia arxiva la investigació contra Marc Solsona per l'1 d'octubre

Declaració Marc Solsona 19 de setembre
Declaració Marc Solsona 19 de setembre
La fiscalia arxiva la investigació contra Marc Solsona per l'1 d'octubre

La fiscalia superior de justícia ha comunicat aquest dimarts al migdia a l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, l'arxivament de les diligències que han comportat la seva investigació durant un any en referència al referèndum de l'1-O.

Marc Solsona ha explicat en roda de premsa aquest dimarts a la tarda que amb l'arxivament de les diligències es constata que ''nosaltres com alcaldes vam mostrar suport a la llei del referèndum abans que fos suspesa pel Constitucional'' i a partir d'aquí tots els actes que es van fer a posteriori no han pogut ser acreditats com a fets de desobediència, delictius o de malversació. 

Declaracions Marc SolsonaSolsona espera que l'arxivament de la seva causa sigui un ''punt d'inflexió'' i desitja que sigui la primera de ''totes les que han d'anar succeint entre els alcaldes investigats per l'1-O''. En aquest sentit, ha afegit que el seu cas no sap si tindrà un ''efecte dominó'' però ha assegurat que a nivell persona sent un ''alleugeriment important perquè no sabíem com podia acabar tot plegat''.

Marc Solsona va ser el primer alcalde i alhora diputat que va anar a declarar per l'1-O. Ho va fer el 19 de setembre de 2017 al TSJC per la seva condició d'aforat. El mateix dia també van anar a declarar dos alcaldes al Jutjat de la Seu d'Urgell. En total la fiscalia va prendre declaració a una setantena de batlles d'arreu del país tot i que n'hi ha un centenar d'investigats.

Finalment, Solsona ha recalcat que ''votar no és delicte'' i almenys aquest dimarts hi ha una bona notícia que espera que pugui servir com a ''bri d'esperança de cara als esdeveniments futurs''.

La fiscalia arxiva la investigació contra Marc Solsona per l'1 d'octubre
comentaris