07.05.2021 |
Territoris.cat

L’Ajuntament de Linyola valora els danys de la tempesta en 45.000 euros

El mal estat dels parallamps va provocar importants danys en els equips elèctrics de l'església, així com en equipaments municipals i habitatges, ja que els aparells no van absorbir adequadament les descàrregues de la tempesta

Danys en els esquipaments del comerç de Linyola
Danys en els esquipaments del comerç de Linyola
L’Ajuntament de Linyola valora els danys de la tempesta en 45.000 euros

Arbres arrancats en els parcs de LinyolaL'Ajuntament de Linyola ha dut a terme una primera valoració dels danys que va provocar la tempesta del passat 16 d'agost en el mobiliari, espais verds i camins del municipi, que l'eleva a més de 45.000 euros. Quantitat a la qual s'han d'afegir 12.000 euros més, en els desperfectes de l'església de Santa Maria. En aquest cas les descàrregues elèctriques, van malmetre la maquinària de les campanes el rellotge del campanar i els orgues que es troben en el recinte.

Els motors de les piscines de Linyola anegats per la tempestaSegons l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, la tempesta de la passada setmana va constatar que els parallamps que estan instal·lats al municipi estan obsolets, per la qual cosa la descàrrega elèctrica va provocar importants danys, per aquest motiu el consistori té previst demanar un informe a una empresa especialitzada i substituir-los.

Mases va afegir que el consistori té previst demanar ajuts a les administracions per tal de poder finançar els treballs de restauració dels desperfectes de la tempesta. En aquest sentit també té previst reunir-se amb els responsables del bisbat per tal de presentar la valoració dels danys ocasionats en l'església.
La reparació dels equips de la parròquia s'hauria de finançar amb fons propis, ja que l'edifici no compta amb cap tipus d'assegurança. El consistori vol proposar al bisbat que es pugui fer algun tipus de cobertura per protegir el contingut de l'església.

L’Ajuntament de Linyola valora els danys de la tempesta en 45.000 euros
comentaris