El centenari del pare Ireneu Segarra acostarà fins a Ivars la música de l’Escolania de Montserrat

L'alcaldessa Montserrat Coma i els membres de l'organització de l'any del centenari
photo_camera L'alcaldessa Montserrat Coma i els membres de l'organització de l'any del centenari

Ivars d'Urgell ha organitzat un cicle d'activitats per commemorar el centenari del pare Ireneu Segarra, el monjo fill del municipi, que va dirigit l'Escolania de Montserrat durant quaranta-cinc anys.

Un dels actes més destacats de la commemoració del naixement del monjo benedictí i músic ivarsenc, serà el concert de l'Escolania de Montserrat, que tindrà lloc el dia 5 d'octubre

Imatge del pare Ireneu Segarra - Encicloèdia CatalanaIreneu Segarra va néixer al municipi del Pla d'Urgell l'any 1917 i va compaginant la vida monàstica amb la música convertint-se en un prolífic compositor amb més de dues-centes obres, i deu discos enregistrats. Sota la seva direcció van sorgir de l'Escolania de Montserrat un gran nombre de prohoms catalans, segons explica Xavier Coll, un dels impulsors de l'homenatge ivarsenc.

El pare Ireneu Segarra és el personatge més destacat de tota la història d'Ivars d'Urgell

Per la seva banda el director de l'Aula Municipal de Música, que porta el nom de l'ivarsenc il·lustre, Josep Maria Salisi, va destacar que amb l'homenatge es vol fomentar el coneixement d'un personatge de rellevància internacional entre les noves generacions.

L'alcaldessa Montserrat Coma va presentar el calendari d'activitats, que inaugurarà, aquest divendres 23 de febrer, una exposició sobre la seva vida i obra del pare Ireneu. El 20 d'abril està prevista la taula redona Pare Ireneu, pedagog i músic i el 18 de maig es portarà a terme el concert Música a l'entorn, del Pare Ireneu, a càrrec de l'Aula Municipal de Música. El 21 de setembre hi haurà una conferència en què participarà el pare Bernabé Dalmau i clausurarà el cicle el 5 d'octubre el concert de l'Escolania.

comentaris