21.10.2019 |
Territoris.cat

La plaça 1 d'Octubre ret homenatge a les persones que van fer possible el referèndum a Mollerussa

 

Acte inauguració plaça 1 d'Octubre a Mollerussa
Acte inauguració plaça 1 d'Octubre a Mollerussa
La plaça 1 d'Octubre ret homenatge a les persones que van fer possible el referèndum a Mollerussa

La plaça del Complex de L'Amistat de Mollerussa serà des d'aquest diumenge l'espai de commemoració dels fets de l'1 d'Octubre i de les persones que van fer possible el referèndum més il·lusionant, que es va transformar en tràgic.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el portaveu del grup municipal d'ERC, Engelbert Montalà, i Àngel Tena, en representació de les entitats ANC, Òmnium Cultural i els CDR de Mollerussa i el Pla d'Urgell que han promogut l'acte, han participat en la descoberta de la placa que donarà nom a l'espai.

Acte inauguració plaça 1 d'Octubre a Mollerussa 2L'acte també ha volgut retre homenatge a totes les persones que va fer possible el referèndum fos des de les institucions o entitats o bé des de l'anonimat. Així ho ha volgut fer palès en el seu parlament l'alcalde Marc Solsona, el qual ha recordat que a Mollerussa van poder votar aquell dia 4995 persones.

Estàvem molt determinats, i si som capaços de mantenir aquest esperit, ens en sortirem, només des de la convicció que el que fem està bé, podrem aconseguir-ho, perquè som una república atrapada en un cos estatutari i hem de poder sortir-ne

Per la seva banda, el portaveu del grup d'ERC, Engelbert Montalà, va insistir en la necessitat que recordem, aprenem, expliquem i defensem tot el que vàrem fer per poder votar. Així mateix, també ha assegurat que ara ens pertoca defensar els resultats de les urnes, i ha tingut també un especial record per aquells que ara estan presos o a l'exili per fer possible el procés.

Músics per la llibertat participen en la inauguració de la plaça 1 d'OctubreTambé es va adreçar as assistents a l'acte, Àngel Tena en representació de les entitats promotores del nomenament el qual ha llegit un manifest en reivindicació de la voluntat popular de l'1 d'octubre i de la seva significació.

En l'acte hi van participar els Músics per la llibertat, un col·lectiu de músics que durant 37 dimecres s'han reunit acompanyats d'un públic fidel, per cantar a favor de la llibertat i la democràcia i per reivindicar l'alliberament dels presos polítics. La música del grup musical va cloure l'acte amb la interpretació d'Els Segadors.

Comentarios