05.08.2021 |
Territoris.cat

L'alcalde de Bell-lloc Carles Palau s'enfronta a la detenció després de plantar al fiscal

Alcalde de Bell-lloc Carles Palau
Alcalde de Bell-lloc Carles Palau
L'alcalde de Bell-lloc Carles Palau s'enfronta a la detenció després de plantar al fiscal

L'alcalde de Bell-lloc d'Urgell, Carles Palau, no s'ha presentat per segona vegada a la citació de fiscalia per la col·laboració amb el referèndum de l'1 d'octubre. Palau que forma part de llista Bell-lloc es Mou, vinculada a ERC, va ser citat per primera vegada el passat dijous i ahir dilluns va rebre una nova citació per aquest dimarts a les deu del matí.

L'alcalde ha decidit continuar amb el seu dia a dia habitual a l'Ajuntament, fent les tasques d'alcaldia, atenent veïns i supervisant les obres de la brigada.

Carles Palau assegura que no està cometent cap il·legalitat i ha dit que està tranquil perquè compta amb el recolzament dels veïns del poble que li demanen poder votar. Curiosament, l'Ajuntament de Bell-lloc ha rebut pels volts de les deu del matí la visita de la policia judicial que ha portat el requeriment per ordre de fiscalia on es demana a la secretaria municipal el decret signat de suport a l'1-O

Carles Palau ha explicat que la seva decisió de no anar a declarar a fiscalia per l'1-O és fàcil de prendre ja que està convençut que no està cometent cap il·legalitat. En aquest sentit, diu comptar amb el recolzament dels veïns del poble, que són els que li demanen i ''exigeixen'' poder votar el proper diumenge. Segons Palau, partint de la base que el referèndum està emparat per la llei aprovada pel Parlament, no s'està fent cap cosa il·legal donant-li suport i col·laborant-hi, ja que només està suspès pel Tribunal Constitucional.

A més a més, Palau sosté el seu posicionament de desobediència a la justícia per protestar contra l'actuació policial i judicial que va tenir lloc la setmana passada, sobretot a Barcelona amb registres a conselleries i detencions d'alts càrrecs del Govern. Per tot plegat, l'alcalde de Bell-lloc preveu que la d'aquest dimarts sigui una jornada com qualsevol altra, amb atenció als veïns i seguiment de les obres municipals. No sap si vindran o no a detenir-lo, però en qualsevol cas, afirma que si acaba passant que no oposarà resistència.

A la demarcació de Lleida hi ha dos alcaldes més que han rebut citació de fiscalia i no han anat a declarar. Són el d'Alcarràs, Miquel Serra, i el de Seròs, Gabriel Pena, ambdós al Segrià i d'ERC.

L'alcalde de Bell-lloc Carles Palau s'enfronta a la detenció després de plantar al fiscal
comentaris