04.12.2022 |
Territoris.cat

L'estany d'Ivars i Vila-sana dedica la VI Mostra Gastronòmica a la pera de Lleida

Més d'un centenar d'expositors participaran en la novena edició de la Fira de l'Estany que es farà el primer cap de setmana d'abril

Presentació Fira de l'Estany a Cal Sinén
Presentació Fira de l'Estany a Cal Sinén
L'estany d'Ivars i Vila-sana dedica la VI Mostra Gastronòmica a la pera de Lleida

L’estany d’Ivars i Vila-sana celebra el pròxim 2 d’abril el Dia de l’Estany amb la VI Mostra Gastronòmica de Cuina que girarà enguany entorn de la pera de Lleida. Amb aquest tast, tal com ha explicat Josep Maria Huguet, president del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana i del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, es pretén vincular el patrimoni natural amb la gastronomia pròpia del territori. En anteriors edicions de la Mostra ja s’han reivindicat productes de la terra, com les nous o a la vedella.

L’Amoca, La Guspira, el Xelin, cal Modesto, el Castell del Remei i el Petit Xiroi són els restaurants que cuinaran les elaboracions

Dia de l'Estany - Vova zona enjardinada al voltant de Cal SinénUn total de sis restaurants de l’entorn de l’estany oferiran, segons ha explicat el seu coordinador tècnic, Toni Costa, tasts fets amb alguna de les tres varietats protegides de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida, col·laboradora en aquesta edició. Es tracta de la pera Blanquilla, la Llimonera i la Conference. L’Amoca, La Guspira, el Xelin, cal Modesto, el Castell del Remei i el Petit Xiroi són els restaurants que cuinaran les elaboracions i, com cada any, es recolliran en un receptari que es lliurarà als assistents.

La novetat d’enguany en aquesta Mostra és que algunes de les degustacions seran aptes per a celíacs, ja que s’empraran productes sense gluten. A més, s’hi podran degustar les peres de la DOP Pera de Lleida, els tradicionals “estanyets” de can Gil, sucs naturals de cal Valls i vi del Castell del Remei.

A banda de la Mostra Gastronòmica, també hi ha programades diverses activitats familiars, tal com ha explicat Costa, per celebrar aquest Dia de l’Estany. Hi haurà jornada de portes obertes a Cal Sinén per visitar la nova exposició sobre els Espais Naturals de Ponent, es faran passejades a cavall, i es podrà participar en la tradicional plantada d’arbres per millorar l’entorn i també gaudir d’una mostra d’anellament d’ocells per conèixer les varietats que habiten l’estany.

Els assistents podran també participar en la tradicional plantada d’arbres o en les passejades a cavall

El Dia de l’Estany s’emmarca en la 9a Fira de l’Estany, que se celebra els dies 1 i 2 d’abril, i comptarà amb més d’un centenar d’expositors de diferents entitats i establiments comercials al Pavelló Poliesportiu d’Ivars d’Urgell. També es faran, segons han explicat l’alcaldessa d’Ivars d’Urgell, Montserrat Coma, i el coordinador tècnic de la Fira, Edgar Aldana, diversos tasts i actuacions, per dinamitzar l’activitat al municipi i promocionar l’estany, tot donant a conèixer també el ventall d’entitats i comerços de la comarca del Pla d’Urgell.

L'estany d'Ivars i Vila-sana dedica la VI Mostra Gastronòmica a la pera de Lleida
comentaris