Linyola vol convertir l'antic escorxador en un obrador municipal

El consistori vol transformar l'espai en desús en un local de referència que permeti desenvolupar iniciatives emprenedores en el sector agroalimentari i de proximitat

L'alcalde de Linyola, Àlex Mases, mostrant l'espai de l'antic escorxador a representants dels departaments de Salut i Agricultura interior
photo_camera L'alcalde de Linyola mostra l'espai de l'antic escorxador a representants dels departaments de Salut i Agricultura / Foto ACN

L'Ajuntament de Linyola vol convertir l'antic escorxador en un obrador municipal. El consistori planeja convertir el local, actualment en desús, en un espai de referència que permeti potenciar usos tradicionals com és la matança del porc i l'elaboració de productes artesanals com ara confitures, confitats, licors, entre altres.

El projecte, que s'està redactant, inclou un espai polivalent per a celebracions i trobades de colles, i sales per a joves

El projecte, que està en fase de redacció, també té previst adequar la sala principal com a espai polivalent per a trobades de colles i grups per celebracions diverses. També inclou el condicionament de les sales annexes per facilitar espais d'activitats per a joves. Aquest dimarts han visitat l'espai la cap del Servei de Salut Pública a Lleida, Carme Nuin; el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Antoni Díaz, i el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, que s'han compromès a estudiar la viabilitat d'aquest projecte.

L'alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha explicat que amb aquesta iniciativa, el consistori pretén crear un espai municipal que permeti desenvolupar iniciatives d'emprenedoria en el sector agroalimentari i de proximitat. Segons l'alcalde, el nou obrador "permetrà continuar amb les tradicions típiques de la nostra cultura, com és la matança del porc per exemple, amb condicions d'higiene òptimes i seguint la normativa actual, però usant els mètodes d'elaboració tradicional".

Comentaris