19.08.2019 |
Territoris.cat

L'Oficina Jove del Pla d'Urgell oferirà un servei de consulta personalitzada sobre sexualitat

L'Oficina Jove del Pla d'Urgell
L'Oficina Jove del Pla d'Urgell
L'Oficina Jove del Pla d'Urgell oferirà un servei de consulta personalitzada sobre sexualitat

L’Oficina Jove del Pla d’Urgell oferirà un servei per potenciar la informació sobre sexualitat entre la població jove i de la prevenció de riscos al voltant del Virus d’Immunodeficiència Humana (VIH) i altres infeccions de transmissió sexual com la sífilis. A partir de dilluns 4 de febrer, l’Associació Antisida de Lleida oferirà aquest servei amb consulta personalitzada i gratuïta a qui hi estigui interessat cada primer dilluns de mes gràcies a un conveni de col·laboració signat amb l'ajuntament.

A banda de l’assessorament individual i confidencial, l’entitat oferirà la possibilitat de fer-se la prova de detecció dels anticossos del VIH i de la sífilis al mateix centre i d’una forma ràpida. Aquesta atenció s’acompanyarà d’informació sobre la infecció, acompanyament i derivació en cas de resultat positiu i si així es sol·licita així com també de suport emocional i la dispensació de material profilàctic.

L'entitat oferirà la possibilitat de fer-se la prova del VIH i la sífilis al centre de manera ràpida. Si el resultat és positiu, es podrà realitzar un servei d'acompanyament i derivació, així com també de suport emocional i dispensació de material profilàctic

Aquest servei, que està coordinat amb el que es duu a terme al CAP de Mollerussa sota el nom de Tarda Jove per oferir una millor atenció en salut sexual, ja ha estat difós a part de la població a través de diferents xerrades i promoció de la salut que el personal tècnic de l’Associació Antisida han dut a terme als instituts de la ciutat, amb l’objectiu de fomentar una actitud crítica davant conflictes que sorgeixen en vers de l’afectivitat i la sexualitat.

Comentarios