Convoquen la plaça de director tècnic de l’Estany d’Ivars i Vila-sana

Els nous comptes destinaran una partida de 149.000 euros - procedents dels ajuts LEADER - a projectes que permetran la millora dels serveis als visitants, un espai gastronòmic i de divulgació de natura, jocs, tirolines, i nou mobiliari d'ús públic
Buidatge de l'Estany d'Ivars i Vila-sana  - Marina Pallàs Barta
photo_camera Restauració ecològica de l'Estany d'Ivars i Vila-sana @territoriscat

El Consell General del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sa ha aprovat les bases de la convocatòria per cobrir la plaça de director tècnic de la zona humida del Pla d'Urgell. El càrrec estava vacant des de l'any 2017 quan el va deixar Toni Costa, que ho havia sigut des de l'inici de la recuperació. La plaça està dirigida a llicenciats en ciències ambientals, biologia, enginyeria agrària o enginyeria forestal.

Segons els membres del Consorci que gestiona l'Estany d'Ivars i Vila-sana, era urgent incorporar la figura d'un tècnic per tal que no es repetís la situació crítica a la qual ha arribat la llacuna. El director tècnic ha de ser la persona responsable del correcte funcionament de l'espai, de l'entorn bio natural, i també ha d'actuar en l'àmbit administratiu com a gerent, han puntualitzat.

Restauració ecològica de l'Estany d'Ivars i Vila-sanaEl Consell General del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha dut a terme dues reunions els dies 6 i 13 de novembre, amb la voluntat d'iniciar un nou període preveien de superar les restriccions de la crisi sanitària. Unes noves pautes que també responen a l'interès dels membres del Consorci que gestiona l'espai, de millorar l'entorn i fomentar les activitats i els serveis destinats al públic familiar. En aquest sentit en les darreres reunions es va aprovar el pressupost pel pròxim any, que s'eleva a 445.937 euros.

Els nous comptes destinaran una partida de 149.000 euros - procedents dels ajuts LEADER - a dos projectes que permetran la millora dels serveis als visitants, el primer consistirà en l'adequació de la primera planta del Centre d'Interpretació de Cal Sinén, on està previst habilitar un espai gastronòmic i de divulgació de natura. En aquesta planta es duran a terme activitats relacionades amb la gastronomia i restauració de l'entorn, i de divulgació dels productors de proximitat, i també s'habilitarà una petita zona de bar per tal que els visitants puguin completar les seves estades. La segona actuació és dura a terme en l'entorn de Cal Sinén en aquest cas destinat al públic infantil, per la qual cosa s'instal·laran jocs i tirolines, nou mobiliari d'ús públic.

Mirador de Cal SinénL'actuació a l'edifici de Cal Sinén, es completarà amb l'equipament necessari per poder dur a terme actes de divulgació de natura, activitats culturals, una zona de lectura, i un espai per a usos administratius. També està previst realitzar la millora dels accessos al Parc Natural, en aquest cas, a través del projecte Ponent Actiu, que es finança amb el fons FEDER, que gestiona la Diputació de Lleida.

Comentaris