17.07.2018 |
Territoris.cat

Natàlia Ermakova, Juncal Martínez i Josefina Xufré guanyadores del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa

El primer premi de moda actual en el Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa
El primer premi de moda actual en el Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa
Natàlia Ermakova, Juncal Martínez i Josefina Xufré guanyadores del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa

La modista d'Els Arcs Natàlia Ermakova, s'ha convertit un any més en protagonista del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, incorporant al seu palmarès un nou primer premi en la modalitat d'Època

Ermakova, va recrear el seu enginy en l'única dona emperadriu xinesa, que va afavorir durant 40 anys al segle VI l'expansió de la Xina

1R EPOCAEl tradicional certament mollerussenc, que s va celebrar aquest dissabte al Teatre L'Amistat de la capital el Pla d'Urgell, també va premiar la modista de Cerdanyola del Vallès, Josefina Xufré. Una incondicional del certamen, també amb un important palmarès, que amb la col·laboració de la seva filla Laia Pon obtenien el primer premi de Moda Actual.

Les de Cerdanyola del Vallès va confeccionar una versàtil peça que combina l'estil barroc i recarregat amb l'estil gasp propi de Ralph Lauren

La Fantasia va sorprendre jurat i espectadors amb la retrospectiva de l'obra del pintor Gustav Klimt i la seva passió pel món oníric i tradicional japonès, que va aconseguir reflectir en paper la modista asturiana de Langreo, Juncal Martínez. Un treball que aconseguia el primer premi de Fantasia.

1 FANTASIAEl Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, que celebrava la cinquanta-dosena edició, va presentar setanta creacions, entre les que també es van premiar en segon i tercer lloc de la categoria d'Època, a la modista de Vacarisses M. Àngels Sarrasolsas, per un vestit inspirat en la Dinastia Tudor, i a la llar de Jubilats Juan Bañeres i Cateura d'Alguaire, per una recreació d'una peça que va dur Leonor de Toledo al segle XVI, respectivament.

En Fantasia, el segon i tercer premi van ser per dues deesses la del Bosc, d'Anastasia Petrova i Oxana Pavlenko, de Mollerussa, i la de Mar, de l'Associació Cultural de Dones d'Almenar.

En Moda Actual, La noia en Flames de la pel·lícula Els Jocs de la Fam, ideada per l'Anna Bonals de Balsareny, va ser segona, i la Màgia Negra de Natàlia Ermakova, d'Els Arcs, tercera.

Pel que fa al Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, les premiades van ser les fetes per Montserrat Felip, de Mollerussa; per Amalia Martin d'A Coruña, i per Adelina Pujol, també de Mollerussa.

La gala va ser conduïda per l'actriu i model Mireia Canalda, i va incloure el concert de la Sandy River Jazz Band, i l'espectacle de rock&roll acrobàtic de Flip-Flap

                El concurs va repartir un any més gairebé 13.000 euros en premis en metàl·lic distribuïts entre les tres categories participants. Així, en les categories de Fantasia i Època el primer premi està dotat amb 2.000 euros mentre que el segon i tercer classificat s'enduran 1.300 i 1.000 euros, respectivament. En la modalitat de Moda Actual, el primer premi és de 1.500, el segon de 1.200 i el tercer és de 1.000.

Pel que fa a la resta de premis del palmarès, el Didal d'Or, que a criteri de l'organització premia la trajectòria dins el concurs, va ser per la gerent de la botiga de moda Lluna de Drap, Teresa Cardona, per la seva presència ininterrompuda durant 21 anys al comitè organitzador. Precisament, Lluna de Drap que patrocina l'Agulla d'Or al millor treball artesà d'agulla va premiar la modista de Mollerussa, Roser Cardona, pel vestit Georgina de la categoria d'Època.

El premi als Millors Complements, que atorga des de l'any passat la firma Guasch va ser pel vestit la Deessa del Bosc, d'Anastasia Petrova i Oxana Pavlenko, de Mollerussa

Quant als dos premis que ahir s'estrenaven, el Botó d'Or, lliurat per Teixits Balcells a la peça millor puntuada però no premiada pel jurat va ser per la Fada Blanca de Natàlia Ermakova, d'Els Arcs, i el premi a la Millor Model lliurat per la revista Pasarela de Asfalto va ser per la jove de Mollerussa Eugènia Piqué, encarregada de lluir el vestit cedit pel dissenyador català i president del jurat d'enguany José Maria Peiró, i que va desfilar juntament amb la reproducció feta en paper per Carme Solà i Natàlia Ermakova.

Comentarios