18.04.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa aprova el pressupost de 2015 amb el vot en contra del PSC

Els grups de l'oposició van manifestar que l'equip de govern no havia facilitat els expedients del pressupost amb temps suficient per a poder-los estudiar.

Imatge de les instal·lacions en el Parc de La Serra.
Imatge de les instal·lacions en el Parc de La Serra.
Mollerussa aprova el pressupost de 2015 amb el vot en contra del PSC

L'Ajuntament de Mollerussa va aprovar aquest dijous el pressupost del 2015, que s'eleva a 11.763.972 euros, amb el suport del PP, de la regidora no adscrita, l'abstenció d'ERC i el vot en contra del PSC. Uns posicionaments, que en el cas d'ERC el van argumentar per la coherència amb el suport que van donar en el seu dia al Pla d'Ajust. Al contrari els socialistes, al marge de la manca de temps per estudiar la proposta financera, van afegir el seu desacord amb l'externalització del servei de jardineria, i el projecte de la pista d'atletisme que s'habilitarà en el Parc de La Serra.

L'alcalde de Mollerussa es va referir a la falta de temps argumentada per la resta de grups, com una manca d'interès. Solsona considera que l'equip de govern, va posar a disposició dels grups, l'expedien del pressupost amb una setmana d'antelació, temps suficient per estudiar-lo i poder preparar propostes, almenys en les inversions.

Francesc Pla, portaveu dels republicans, es va referir a la inversió en la pista d'atletisme, afirmant que no era el moment idoni per invertir en un equipament d'aquestes característiques. Instal·lacions que posteriorment necessitaran un manteniment. Pla considera que existeixen altres prioritats al municipi, com el de la supressió de barreres arquitectòniques.

Per la seva banda, Pere Gatnau, portaveu socialista, va afegir a les crítiques de l'equipament esportiu, la contractació d'un servei extern de jardineria, una despesa de 360.000 euros, que creu que es podria estalviar professionalitzant la brigada municipal.

Solsona va respondre, respecte al servei de jardineria, que era l'opció més econòmica pel consistori. Pel que fa a la pista d'atletisme, els esportistes utilitzen actualment el solar privat que es troba darrere de l'escola Ignasi Peraire, i el propietari la pot necessitar en qualsevol moment. Per altra banda, Solsona ha afegit, que el consistori, te previst rebre ajudes supramunicipals per aquest equipament, i el motiu de traslladar-lo al Parc de la Serra no és altre que el d'utilitzar terrens municipals, així com consolidar una zona d'equipaments esportius que ja disposen de tots els serveis.

Solsona, també va respondre a la petició d'inversions en la supressió de barreres arquitectòniques, del grup republicà, explicant que en la partida de 66.000 euros destinada a l'arranjament de carrers, inclou algunes de les actuacions d'aquest àmbit.

Finalment, a proposta del portaveu d'ERC Francesc Pla, l'Ajuntament dura a terme un acte institucional en el qual republicans i el grup de CiU, s'autoinculparan com a responsables en el Procés Participatiu del 9N a Mollerussa, i com a mostra de suport a les institucions catalanes. La resta de grups municipals, PP, PSC i no Adscrits, no es van pronunciar al respecte.

Mollerussa aprova el pressupost de 2015 amb el vot en contra del PSC
comentaris