30.11.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa honora al seu patró Sant Isidori amb una setmana d’activitats culturals

El pregó d'enguany anirà a càrrec del doctor en psicopedagogia Jaume Suau, professor a la Universitat de Lleida i a l’institut La Serra de Mollerussa.

festes sant IsidoriNOTICIA
Jaume Suau, professor a la Universitat de Lleida i a l’institut La Serra de Mollerussa serà el pregoner d'enguany.
Mollerussa honora al seu patró Sant Isidori amb una setmana d’activitats culturals

Mollerussa organitza del 7 al 12 d’abril una setmana amb diferents activitats culturals per tal d’honorar el seu patró, Sant Isidori. Les festes comencen amb el pregó del dia 7 a les 9 del vespre que enguany anirà a càrrec del doctor en psicopedagogia Jaume Suau, que és professor a la Universitat de Lleida i a l’institut La Serra de Mollerussa, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Pérez.

Dimecres es celebrarà el Dia Internacional del Llibre Infantil que tindrà com a acte una sessió de L’Hora del conte amb Carles Crespo. Serà a les 6 de la tarda a la biblioteca per gentilesa de la Llibreria Dalmases. El mateix dimecres al vespre es farà també una taula rodona al Centre Cultural organitzada per la parròquia Sant Jaume tota el títol La vida consagrada local.  

Com cada any, la gent gran es reuniran al Pavelló Poliesportiu en un acte que es celebrarà dijous i que comptarà amb la presència de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. Les persones que hi vulguin participar, es poden apuntar fins el dia 7 al Casal per a la Gent Gran, amb una aportació de 8 euros. En l'acte es lliuraran guardons a catorze avis i àvies que enguany celebren els 95 anys.

Per altra banda, el músic i actor Joan Dausà, presentarà un dels actes centrals de les Festes de Sant Isidori, el lliurament del 27è Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, el divendres a les 9 del vespre i en el qual oferirà també un recital al piano al Teatre L'Amistat. 

El mateix divendres dia 10 al matí Mollerussa acollirà l’acte central del Dia Mundial de l’Activitat Física amb la participació de 400 escolars de la ciutat així com també usuaris del Casal Municipal per a la Gent Gran, Acudam i també particulars a títol individual.

Dissabte dia 11 a les 6 de la tarda tindrà lloc la 7a Trobada de Colles Bastoneres amb la participació de les colles de Balaguer, Sedó, Manresa, Lleida i Mollerussa i a un quart de 9 del vespre tindrà lloc la Missa de vot de poble en honor a Sant Isidori a l’església parroquial amb la posterior anada en manifestació a la capella de Sant Isidori per cantar els Goigs al sant i fer-ne la veneració.

Diumenge acabaran les festes amb la 18a Trobada de Puntaires que tindrà lloc a partir de les 10 del matí al Pavelló Firal. El darrer acte programat serà a les 7 de la tarda al Teatre L’Amistat on hi haurà el concert de Sant Isidori a càrrec de l’Orfeó Renaixença, que comptarà amb la col·laboració de la coral La Primavera Artesenca.

Mollerussa honora al seu patró Sant Isidori amb una setmana d’activitats culturals
comentaris