23.10.2021 |
Territoris.cat

El Pessebre Vivent de Linyola arriba a la majoria d'edat convertint-se en referent

El Pessebre de Linyola cohesiona a veïnat i entitats del municipi per consolidar un dels atractius que cada any atreuen centenars de persones

Pessebre Linyola 2016
Els oficis antics, formen part de la representacikó del pessebre de Linyola
El Pessebre Vivent de Linyola arriba a la majoria d'edat convertint-se en referent

Pessebre Linyola 2016, el caganèAquest dilluns el Pessebre Vivent de Linyola va arribar a la seva majoria d'edat, amb escenes renovades i millores en l'equip tècnic, tot plegat per consolidar-se com a una de les millors representacions de la demarcació de Lleida. A dos quarts de set de la tarda es va dur a terme la primera representació que va motivar una gran expectació, donat que aquest any les dates festives han obligat a reduir el nombre de representacions.

Pessebre Linyola 2016 4Els primers visitants del Pessebre Linyola 2016 2Pessebre van poder gaudir de les noves escenes així com dels espais més amplis i funcionals del recorregut, que també ha incorporat una nova il·luminació. La representació està acompanyada per la banda sonora que va resultar del Primer Concurs de Nadales, que va convocar l'Ajuntament i l'Escola Municipal de Música. Nadales que també interpretaran en directe, grups del centre educatiu del municipi, i el grup guanyador del Concurs Teclam's.

En aquesta edició les calderes del Pere Botero, van cremar el Tribunal Constitucional, per les darreres sentències a l'acció de govern del Parlament Català.

Les representacions es repetiran el diumenge 1 de gener, el divendres 6 de gener, a dos quarts de set de la tarda i el diumenge 8 de gener a les 12 del migdia. El preu de l'entrada és de 6 euros, i els menors de quatre anys tenen l'entrada gratuïta.

El Pessebre Vivent de Linyola va nàixer pels vols del Nadal de l'any 1999, de la mà de l'agrupament escolta i guia Mascançà de Linyola. Amb el pas dels anys es van recuperar els oficis antics i la implicació dels veïns de la localitat va ser cada cop més gran, com demostra la confecció dels vestuaris, el control de materials o l'escenografia. A més, el pessebre de Linyola, manté aquelles escenes bíbliques més importants de la tradició popular.

El Pessebre Vivent de Linyola arriba a la majoria d'edat convertint-se en referent
comentaris