02.12.2021 |
Territoris.cat

El Pla d’Urgell destinarà prop de 600.000 euros a la reinserció laboral

Participants en el programa Formació i Treball
Participants en el programa Formació i Treball
El Pla d’Urgell destinarà prop de 600.000 euros a la reinserció laboral

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha rebut al voltant de 600.000 euros que es destinaran a programes per facilitar la reincorporació al món laboral de les persones a l'atur o sense feina. Una partida de 316.973 euros, procedent del Fons social Europeu a través del programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ha permès incorporar enguany vint-i-una persones al món laboral. Accions que han comptat amb la col·laboració dels Ajuntaments de la comarca.

Per al president del Consell Comarcal,  Rafel Panadés, Treball i Formació forma part de les accions de promoció d'ocupació que ha consolidat l'ens comarcal en els darrers anys, i que complementa una acció més global on també s'inclouen altres programes per aturats de llarga durada, joves en pràctiques o assessorament per accedir al món laboral.

El programa Treball i Formació s’adreça especialment a majors de 45 anys, els quals -com és el cas de les 21 persones que realitzaran les seves tasques al Pla d’Urgell- reinsereixen al món laboral realitzant tasques d'auxiliar d'administració o de brigada municipal. La durada del contracte laboral és de sis a dotze mesos i comporta la realització d'una formació obligatòria, que també gestiona el mateix Consell.

L'experiència del Consell Comarcal en programes ocupacionals també comprèn iniciatives adreçades a joves amb formació superior, als quals poden realitzar pràctiques remunerades. És el cas del programa Garantia Juvenil, iniciativa europea per reduir l'atur.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística de Catalunya, la mitjana anual d'atur registrat al Pla d'Urgell se situava lleugerament per sobre de les 1.400 persones el 2019 i, per edats, els col·lectius de majors de quaranta-cinc anys són els que concentren la demanda més alta de feina.

Nou programa d’acompanyament i suport ocupacional

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell s’acull als diferents els programes del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en funció de les demandes que es detecten al Pla d’Urgell amb els objectius de contribuir a la reducció de l’índex d’atur. 

UBICAT és un programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social. Si estàs en situació de desocupació, inactiu, ets treballador en una situació de precarietat laboral o simplement busques un canvi laboral, el programa UBICAT t’ofereix un acompanyament personalitzat i els recursos que necessites per a la definició i assoliment del teu objectiu laboral. El programa serà vigent fins a finals de desembre i  proporcionarà als assistents un incentiu econòmic lligat a assistència i aprofitament. (prèvia valoració de la situació sòcio-econòmica).

El Pla d’Urgell destinarà prop de 600.000 euros a la reinserció laboral
comentaris