El Pla d’Urgell, seu del Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat de Catalunya

El Fòrum és una oportunitat per potenciar i donar a conèixer els recursos naturals de la comarca i projectar-la arreu de Catalunya com una destinació d’interior amb grans atractius

Visites familiars a l'Estany d'Ivars i Vila-sana ©JosepA.Pérez
photo_camera Visites familiars a l'Estany d'Ivars i Vila-sana ©JosepA.Pérez

El Pla d’Urgell es prepara per acollir els dies 6 i 7 d’abril la tercera edició del Fòrum  d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat de Catalunya (ENS), una iniciativa impulsada pels agents de terres lleidatanes amb el suport de la Direcció General de Turisme de la Generalitat, en la qual  participaran experts del sector públic i privat.

Imatge del Parc de La Serra ©JosepA.PérezEl III Fòrum ENS compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, així com amb la implicació de l’Associació Leader de Ponent, del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, i dels ajuntaments de Vila-sana, Ivars d’Urgell i Mollerussa.

La celebració d’aquest esdeveniment dona resposta a un dels objectius principals del Pla estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022, el d’afavorir pràctiques sostenibles, que apostin per la qualitat, que preservin l’entorn i que contribueixin a desestacionalitzar i descentralitzar els fluxos turístics.

 

Catalunya és referent en ecoturisme, el segment turístic amb major creixement en l'àmbit mundial

Les comarques de la plana de Lleida acullen molts elements d'interès paisatgístic, natural, arquitectònic i històric. Alguns són coneguts, però molts d’altres encara són susceptibles de ser potenciats i divulgats en un marc d'oferta enoturística de qualitat.

El Fòrum ENS ha de permetre seguir avançant en la creació de nous productes enoturístics i sostenibles al llarg de tot l’any, tal com es desprèn dels propòsits del Pla Estratègic del Pirineu i les Terres de Lleida 2019-2022 impulsat pel Patronat de Turisme DE LA Diputació de Lleida. Un full de ruta que vol potenciar un model estratègic de gestió sostenible de turisme basat en els tres pilars de la sostenibilitat: l’economia, el medi ambient i la societat.

Centre d'Interpretació de Cal Sinén, EStany d'Ivars i Vila-sana ©JosepA.PérezLa comarca del Pla d’Urgell situa en la primera línia del patrimoni turístic l’Estany d’Ivars i Vila-sana, amb un dels més alts valors enoturístics i naturals de les terres de ponent, amb més de 240 espècies d’aus registrades i envoltat per un itinerari naturalístic de 6 quilòmetres, un entorn idoni per incorporar a les ofertes turístiques, de lleure, esport o activitat física de tota mena. Aquest indret es combinarà amb el Parc de La Serra un espai que es troba entre els termes de Mollerussa, Miralcamp, Torregrossa, Fondarella i Sidamon, amb espais naturals i paisatgístics que també defineixen la singularitat del Pla d’Urgell.

Imatge del Parc de La Serra ©JosepA.PérezDes del Consell Comarcal, el president Rafel Panadés i l’equip tècnic preparen la cimera des de fa mesos, amb reunions i visites en  terres catalanes per tal de conèixer experiències. És el cas de la reunió amb l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler que van tenir lloc el passat mes de novembre, una visita en la qual van acompanyar al president Rafel Panadés, conselleres, consellers, alcaldes del Pla d'Urgell i tècnics del Consell.

Les Terres de l’Ebre van acollir la segona edició del Fòrum ENS l’any 2019, i per aquest motiu la comissió plaurgellenca va intentar aprendre i escoltar les experiències i la manera de fer de l’anterior edició, i van visitar el Centre Fluvial de Deltebre.

Comentaris