27.05.2022 |
Territoris.cat

La presentació del llibre ‘Els vins Costers del Segre’ obre a Mollerussa el programa de Biblioteques amb DO

El volum ofereix un recorregut històric i d’actualitat pels quaranta cellers que pertanyen a aquesta regió vitivinícola

Presentacio Biblioteques amb DO Mollerussa - Costers del Segre 2
L'acte va comptar amb una gran afluència de gent
La presentació del llibre ‘Els vins Costers del Segre’ obre a Mollerussa el programa de Biblioteques amb DO

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa ha encetat els actes de participació en la quarta edició del projecte Biblioteques amb DO. Ho va fer aquest dijous al vespre amb la presentació del llibre Els vins Costers del Segre.Presentacio Biblioteques amb DO Mollerussa - Interior Texte

El llibre, publicat per Pagès Editors, ha comptat amb les aportacions de Josep Vallverdú, Marta Alòs, Vidal Vidal, Toni Lara, Xavier Ayala, Josep Ramon Ribé i Marc Trilla. Aquests tres darrers van ser a la presentació ahir. Concretament, Trilla és l’autor de les fotografies, mentre que Ribé ha estat el coordinador de l’obra, realitzant una extensa crònica de la història i característiques de cada celler, mentre que el sommelier Xavier Ayala ha aportat els seus coneixements al voltant dels quaranta cellers que pertanyen a la DO Costers del Segre. L'acte va comptar també amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona.

L’obra és un exhaustiu compendi on s’expliquen la filosofia, les subzones i els cellers un per un, tot ben acompanyat amb una acurada selecció de fotografies i amb els comentaris de tast dels millors productes de cadascun dels elaboradors. Els vins Costers del Segre suposa la primera obra d’aquestes característiques d’aquesta Denominació d’Origen. La presentació general del volum va a càrrec de l’escriptor Josep Vallverdú, mentre que Marta Alòs i Vidal Vidal presenten la visió general de les diferents subzones estudiades.

Dijous dia 11 es farà una 'Conversa entre professionals', amb Tomàs Cusiné, enòleg, i Quim Català, mestre cerveser

La presentació d’aquest llibre s’emmarca dins el projecte Biblioteques amb DO, que es desenvoluparà durant tot el mes de febrer amb la col·laboració del celler del Castell del Remei. Dijous vinent, la Biblioteca acollirà una Conversa entre professionals amb Tomàs Cusiné, enòleg, i Quim Català, mestre cerveser, i el dia 18 serà el torn per a la xerrada Llegir i escriure, amb l’escriptora i periodista Empar Moliner.

Finalment, el dissabte 27, al Castell del Remei es farà un Esmorzar entre vinyes amb Meritxell Gené, que presentarà el seu nou disc, Branques. A més, durant tot el mes de febrer a la Biblioteca es podrà visitar l’exposició fotogràfica Terra endins de Sarah Bejerano. També es farà una edició limitada de vi, amb 150 ampolles de Vilosell etiquetades per a la Biblioteca Jaume Vila amb un preu de venda al públic d’11 euros.

La presentació del llibre ‘Els vins Costers del Segre’ obre a Mollerussa el programa de Biblioteques amb DO
comentaris