El projecte intergeneracional del Casal d’Avis de Mollerussa, al Banc de Bones Pràctiques de Govern Locals

Potencia la interrelació entre les persones grans i els infants i els joves a través de diferents activitats en comú

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera Foto de grup amb participants en aquesta iniciativa

El programa Coneixent-nos grans i petits, promogut pel Casal de la Gent Gran de Mollerussa en col·laboració amb els centres escolars de la ciutat i l’Espai Jove Intercultural per tal de potenciar la interrelació entre les persones grans i els infants i els joves a través de diferents activitats en comú, ha estat inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals

Aquest reconeixement arriba després que les entitats impulsores hagin valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals. El projecte, que va començar a implantar-se a partir del curs 2014-2015, consisteix en diferents tallers impartits per usuaris voluntaris del Casal de la Gent Gran en horari lectiu a escoles bressol, escoles de primària i instituts en funció de les habilitats de cadascú i que passen per ganxet, violí, sardanes, jocs tradicionals o contes amb titelles, entre altres. Val a dir que cada curs participen una mitjana de 15 usuaris del casal i uns 1.500 alumnes.

Cada curs compta amb una mitjana de 15 usuaris del casal i uns 1.500 alumnes participants

Aquest és el segon projecte dut a terme per l’Ajuntament de Mollerussa, en concret per la regidoria de Benestar Social, Ciutadania i Infància, que s’inclou al Banc de Bones Pràctiques de Governs Locals després del de l’Espai Jove Intercultural.

Comentaris