22.06.2018 |
Territoris.cat

La cursa Fita Alta Madness es trasllada al circuit d'autocròs de Mollerussa

Organitzada pel G.E. Serralada, es farà aquest dissabte dia 15 de juliol i en participaran deu atletes, els quals han obtingut el seu dorsal a través d'una subhasta a cegues

Jordi Balagué i l'alcalde, Marc Solsona, en la presentació de la cursa vertical i solidària
Jordi Balagué i l'alcalde, Marc Solsona, en la presentació de la cursa vertical i solidària
La cursa Fita Alta Madness es trasllada al circuit d'autocròs de Mollerussa

Tot està llest per a la cursa de la Fita Alta Madness, la qual tindrà lloc aquest dissabte dia 15 de juliol. La convocatòria, tot i que ja es va fer l'any passat, es presenta enguany amb un format diferent. Com a principal novetat serà el seu trasllat a la Serra de Mollerussa, concretament a la vessant d'uns dels laterals del circuit d'autocròs. Organitzada pel G.E. Serralada i amb la col·laboració de l'Ajuntament, Jordi Balagué, en representació del grup excursionista, i l'alcalde, Marc Solsona, van presentar dimarts aquesta cursa vertical i solidària del Pla d’Urgell.

Els corredors pujaran 100 vegades un desnivell de 14,4 metres

Balagué va comentar que la Plana d’Urgell té el sostre comarcal més baix de Catalunya, el Tossal de l’Infern, a només 301 metres sobre el nivell del mar, però “aquest fet no és cap obstacle per organitzar una cursa vertical”. Els atletes pujaran 100 vegades un desnivell de 14,4 metres i arribaran a fer 1.440 metres positius en un total de 9,5 km.

Per altra banda, la cursa vertical té un caràcter solidari i per això només s’ofereixen 10 dorsals que s’han obtingut a través d’una subhasta a cegues. Els interessats han enviat un correu a l’organització indicant el preu màxim que estaven disposats a pagar per a cada dorsal. La recaptació ha estat de 3.088 € que Balagué ha qualificat de tot un èxit. Aquesta recaptació es lliurarà íntegrament a la fundació anglesa Myotubular Trust per a l’estudi d’una malaltia minoritària com és la miopatia miotubular. Aquesta malaltia afecta un de cada 50.000 nounats, especialment els nens, i  té una esperança de vida de menys d’un any. El lliurament d’aquests diners es farà a través dels pares d’un nen de Manlleu que es diu Lluc i que la pateix.

La recaptació es donarà a una fundació anglesa que estudia la miopatia miotubular

La cursa de la Fita Alta Madness s’iniciarà a les 8 del vespre. Una hora abans però, totes les persones que ho desitgin podran fer una cronoescalada, previ donatiu de 2 €, que consistirà a pujar un sol cop. Per tal de recaptar més diners per aquesta malaltia, l’organització habilitarà un compte corrent en què es podran fer donatius per aquesta causa.

El centre d’expressió artística Solaç de Mollerussa ha dissenyat els dos trofeus que porten per títol La Fletxa, per al guanyador de la cronoescalada i La Bèstia per al guanyador de la Fita Alta Madness.

Comentarios