28.10.2021 |
Territoris.cat

Miquel A. Cullerés reuneix als directors del Pla d'Urgell i ERC demana discutir la ubicació del nou INS

Miquel A. Cullerés reuneix als directors del Pla d'Urgell i ERC demana discutir la ubicació del nou INS

Institut Terres de Ponent de Mollerussa.
Institut Terres de Ponent de Mollerussa.
Miquel A. Cullerés reuneix als directors del Pla d'Urgell i ERC demana discutir la ubicació del nou INS

El director territorial d'Ensenyament Miquel Àngel Cullerés, s'ha reunit aquest dijous amb els directors dels centres educatius del Pla d'Urgell, per tal de presentar l'oferta inicial de places escolars en els centres de Secundària de Mollerussa per al curs 2018-2019. Cullerés, acompanyat dels tècnics del departament ha exposat com es configurarien les adscripcions dels alumnes dels pobles de la comarca als Instituts de Mollerussa, després de l'anunci de la construcció del nou centre de Secundària.

Cullerés ha matisat que l'objectiu del nou projecte es du a terme després de realitzar l'estudi de previsions i espais i grups fins a l'any 2027, que reflectia un creixement de fins a 30 grups a l'INS La Serra, que actualment disposa de 21 espais i 28 grups a l'INS Terres de Ponent que actualment disposa de 18 espais, per la qual cosa quedava pales la necessitat de projectar un nou centre de secundària al Pla d'Urgell.

Els representants politics d'ERC al Pla d'UrgellEl passat dimarts 9 de gener, Cullerés va anunciar la construcció del nou institut, amb el que s'aconseguia programar la disponibilitat d'espais al creixement d'escolarització previst a la comarca, fins a l'any 2017. El nou mapa escolar quedaria distribuït a l'INS Terres de Ponent amb 22 grups d'escolarització i 23 espais disponibles, l'INS La Serra amb 18 grups i 19 espais, gracien a l'oferta del nou centre que podrà reunir fins a tres grups d'escolarització.

El responsable d'ensenyament també ha pogut aclarir el tema de les adscripcions d'alguns municipis amb la nona distribució, ja que en un principi municipis com el Palau d'Anglesola, s'havien inclòs en el nou centre i se separava la ZER Plaurcén, de Sidamon i el Poal. La proposta definitiva és que el Palau continuarà tenint La Serra com a centre referent i Poal i Sidamon passaran al nou INS.

Pel que fa a l'ampliació de l'Institut Terres de Ponent, Cullerés ha explicat que pel pròxim curs s'instal·larà un mòdul prefabricat al fons del pati, en la zona pròxima al supermercat, per tal que no dificulti les obres d'ampliació de la nova ala, que estaria consolidada en el termini de tres anys. Cullerés ha matisat que amb la construcció del nou edifici al Terres de Ponent, es retiraran tots els mòduls actuals.

Bonjoch-GenerPer la seva banda els alcaldes d'ERC, van mostrar el seu malestar, pel fet que el projecte no es consultés als equips docents ni als Ajuntaments. Els republicans ans ants han comunicat aquest dijous, que demanar convocar un Ple del Consell Comarcal.
El portaveu republicà i alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig, considera aquesta sol·licitud totalment justificada donada ‘la preocupació i la desinformació que ha provocat l’anunci de construcció i ubicació a Mollerussa del quart institut d’ensenyament secundari al Pla d’Urgell, sense que s’hagi debatut ni consultat amb alcaldes i consellers de la comarca, ni amb les AMPES, ni amb les direccions dels centres afectats entre altres òrgans de la comunitat educativa, fet que ha provocat incertesa en la població i que no permeten esperar el debat a la celebració del proper Ple ordinari’.

En la sol·licitud presentada pels republicans, emparada per la Llei municipal i de Règim Local de Catalunya, el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya consideren que la realització d’aquest plenari seria  que seria una molt bona oportunitat perquè el mateix director dels Serveis Territorials d’Educació pogués comparèixer i explicar les motivacions que han derivat en l’anunci de la decisió de construcció d’aquest nou institut en el marc del màxim òrgan representatiu comarcal i també en el Consell d’Alcaldes del Pla d’Urgell.

Miquel A. Cullerés reuneix als directors del Pla d'Urgell i ERC demana discutir la ubicació del nou INS
comentaris