27.11.2022 |
Territoris.cat

La revista Mascançà ja ha divulgat un centenar d'estudis científics sobre el Pla d'Urgell

Mollerussa presentació revista Mascança 1 inteior
Moment de la presentació de la darrera publicació, aquest dijous a la biblioteca de Mollerussa
La revista Mascançà ja ha divulgat un centenar d'estudis científics sobre el Pla d'Urgell

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa va acollir dijous al vespre la presentació del número 8 de la revista Mascançà, la qual recull les 12 comunicacions que es van presentar en les 7es Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, que es van fer l’any passat a Bell-lloc d’Urgell. A través dels vuit números que s’han fet de la revista, Mascançà ha divulgat 99 estudis científics sobre el territori elaborats per 77 professionals d’àmbits diversos. Així ho va explicar ahir el president del Centre de  Recerques Mascançà, Joan Yeguas, el qual va dir que l’àmbit de la història del segle XX és el que més abunda seguit de temes vinculats amb la literatura i temes de geografia humana i demografia.

La biblioteca de Mollerussa va acollir dijous la presentació del número 8 de la revista

Per la seva part, el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, va garantir que l’Ajuntament seguirà patrocinant econòmicament el projecte i donant la tranquil·litat necessària perquè els investigadors puguin difondre els seus treballs. També va voler destacar el prestigi dels estudiosos que hi col·laboren i que la varietat de temes que hi surten documentats.

El coordinador de Mascançà, Moisés Selfa, per la seva part, va fer una petita introducció a cada un dels 12 estudis que recull el número 8 de la revista així com les ressenyes que es publiquen i l’apartat Marçalades. També va agrair la col·laboració de la impremta Molino, que ha estat l’encarregada de la maquetació i edició de la publicació, de la qual en va destacar la qualitat.

Els estudis han estat elaborats per 77 professionals d'àmbits diversos

El director de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, Daniel Vilarrúbias, va voler destacar el fet que molts dels investigadors que publiquen a la revista són usuaris habituals de la documentació dipositada a l’arxiu que dirigeix, el qual, "a poc a poc ha anat augmentant els metres de documentació classificada gràcies, en part, al fet que alguns municipis de la comarca ja hi hagin traslladat els seus arxius municipals".

La revista Mascançà ja ha divulgat un centenar d'estudis científics sobre el Pla d'Urgell
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement