30.11.2021 |

Vilanova de Bellpuig presenta una l'agenda cultural tutelada pel projecte 'Viladona'

Maria Amorós destacava que Viladona, continua amb l'estreta vinculació amb el que havia sigut el Concert de l'Estelada, que enguany celebrarà la divuitena edició, presentant un nou format de quatre dies, el 17 d'abril, 1, 2, i 22 de maig
Presentació de l'Agenda Cultural Viladona de Vilanova de Bellpuig @Territoriscat
Presentació de l'Agenda Cultural Viladona de Vilanova de Bellpuig @Territoriscat
Vilanova de Bellpuig presenta una l'agenda cultural tutelada pel projecte 'Viladona'

Vilanova de Bellpuig recondueix el projecte Viladona, convertint-lo en un cicle anual d'activitats culturals, artístiques i socials, mantenint el lema Qui sembra cultura recull igualtat, amb el que va néixer l'any passat. La primera edició del projecte prevista pel 18 d'abril del 2020 es va suspendre a conseqüència de la declaració d'estat l'alarma provocada per la pandèmia de coronavirus.

L'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig no va renunciar a continuar reivindicant el projecte cultural i al llarg de l'any va dur a terme diverses activitats i iniciatives que van servir com a experiència i preludi, que va generar un debat entre entitats i consistori que donarien pas als preparatius per una nova edició, més consolidada i qualitativa, així com preparada per afrontar totes les mesures sanitàries i preventives per la Covid-19.

Presentació de l'Agenda Cultural Viladona de Vilanova de Bellpuig @TerritoriscatLa regidora Àngels Carulla i la responsable del col·lectiu La Guineu, Maria Amorós han presentat aquest divendres el projecte renovat de Viladona. Carulla ha destacat que l'experiència de l'any passat ha servit per desplegar una agenda anual d'actes culturals, que comptarà amb espectacles, tallers i accions de diferents disciplines artístiques, entre les quals destaca el teatre de carrer, gràcies a la col·laboració en el projecte d'Anna Giribet, directora artística de Fira Tàrrega.

Maria Amorós destacava que Viladona, continua amb l'estreta vinculació amb el que havia sigut el Concert de l'Estelada, que enguany celebrarà la divuitena edició, presentant un nou format de quatre dies, el 17 d'abril, 1, 2, i 22 de maig, durant els quals s'han programat tallers, com el de pintura corporal amb Zinteta o el de Twerking amb Ana Chinchilla, i concerts, amb grups com Roba Estesa, Sey sisters, i Crit. Els espectacles es duran a terme en diferents espais del municipi del Pla d'Urgell, per tal de no concentrar tota l'activitat en el pavelló municipal, i per respondre a la situació sanitària.

Inauguració del mural del projecte Viladona @TerritoriscatL'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig presentava el febrer del 2020 el projecte Viladona, una iniciativa encoratjadora que pretenia empoderar les dones en l'entorn cultural i artístic, amb un cartell d'activitats vinculades amb el mític Concert de l'Estelada. El col·lectiu d'entitats tutelades pel consistori reivindicaven la manca generalitzada de dones i altres col·lectius vulnerables en els escenaris i l'espai públic de Ponent. L'esdeveniment estava programat pel 18 d'abril, per la qual cosa es va haver de suspendre a conseqüència de l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus.

La programació del projecte Viladona

11/04 Conferència amb Mabel Lozano: “Pornoexplotació”

17/04 Hotel iocandi amb la proposta “Peix”

17/04 Roba Estesa presentant el disc “Dolors”

01/05 Taller amb Zinteta

01/05 Sey Sisters

02/05 COSSOC

22/05 Twerkyourlife

22/05 Crit

23/06 Pelat de Joan Català

28/08 Secrets de Tombs Creatius

03/09 Dones Sàvies

05/09 Bucráa Circus

27/11 MULÏER de Maduixa teatre

26/12 Judit i Mertitxell Nedderman, Present

Vilanova de Bellpuig presenta una l'agenda cultural tutelada pel projecte 'Viladona'
comentaris