16.10.2021 |

QUÈ LLEGIR AQUEST SANT JORDI?

Llibreria Migdia (Torregrossa) ens recomana...

La farmacèutica- Aquitània- Llibreria Migdia
Llibreria Migdia (Torregrossa) ens recomana...

Per aquest Sant Jordi, els llibreters de la llibreria Migdia recomanen: migdia imatge

  • La farmacèutica. 492 dies segrestada (Carles Porta / Publicat per La Campana)

Carles Porta reconstrueix el periple que va viure la farmacèutica d'Olot. Un relat rigorós que mostra fins a quin punt pot arribar la crueltat humana.

«El 20 de novembre de 1992 van segrestar Maria Àngels Feliu Bassols, farmacèutica d'Olot. Aquesta dona, mare de tres fills, va passar setze mesos sota terra, enterrada viva en un forat de la mida d'un armari. Aranyes, formigues, rates, serps i humitat van ser les seves companyes de captiveri.» La farmacèutica

Així comença la història increïblement real d'un dels casos més extrems de la crònica negra espanyola. Aquell crim, que es va transformar en un drama humà la investigació, plena d'errors policials i judicials, va estar acompanyat de vergonyosos exemples de periodisme d'escombraries.

Per si fos poc, els captors de Maria Àngels es van mostrar incapaços de culminar el segrest exprés que havien planejat. L'únic que van aconseguir va ser eternitzar el suplici d'una dona que va sobreviure a tan adverses circumstàncies gràcies a la seva determinació i la seva fortalesa psíquica. Després de ser alliberada, encara van haver de transcórrer cinc anys perquè els responsables fossin detinguts i quatre perquè fossin jutjats.

Després de revisar a fons la informació generada pel succés, Carles Porta ha reconstruït el cas al complet en un únic fil narratiu. No hi ha una altra recreació tan rigorosa de totes les històries entrecreuades que van envoltar el segrest de la farmacèutica d'Olot. Sens dubte, amb aquest llibre, Porta es consagra com un dels mestres de l'periodisme narratiu del nostre país. 

  • Aquitània (Eva García Sáenz de Urturi / Publicat per Editorial Planeta):

Premi Planeta 2020. Un poderós thriller històric que travessa un segle replet de venjances, incestos i batalles. «Actua com un lleó. Arremet com una àguila. Executa com un escorpí.»

1137. El duc d'Aquitània —la regió més cobejada de França— apareix mort en Compostela. El cos queda de color blau i amb la marca de l'«àguila de sang», una ancestral tortura normanda. La seva filla Eleanor decideix venjar-se i per a això es casa amb el fill del qual creï el seu assassí: Luy VI el Gras, rei de França. Aquitània

Però el propi rei mor durant les noces en idèntiques circumstàncies. Eleanor i Luy VII intentaran esbrinar, juntament amb els gats aquitans —els èpics espies dels ducs—, qui vol als inexperts reis al tron.

Dècades abans de la mort del duc d'Aquitània, un nen sense nom és abandonat en un bosc per les seves cinc mares. Potser un monstre, o tal vegada un sant, el petit supervivent acabarà convertint-se en un dels homes més excepcionals de l'edat mitjana europeu.

Migdia- LOGOLlibreria - Papereria Migdia

Carrer Migdia, 26

Tel. 670537664

25141 Torregrossa

Llibreria Migdia (Torregrossa) ens recomana...
comentaris