27.10.2021 |

QUÈ LLEGIR AQUEST SANT JORDI?

Llibreria "La Sabateria" (Lleida) ens recomana...

El consentiment--Imatge-botiga-Bajo la superficie-La Sabateria
Llibreria "La Sabateria" (Lleida) ens recomana...

“La Sabateria” va obrir les seves portes el 7 d'abril del 2017 i va donar ales als somnis de l'Estefania Reñé, una dona amb una llarga trajectòria al món del comerç de llibres que finalment apostà pel seu projecte propi. La sabateria-2Tot el que passa a “La Sabateria”, un lloc bucòlic que un dia fins i tot va veure ballar una parella entre els seus llibres, és extraordinari. Gràcies a la inquietud de la llibretera, que recorre fires, mercats, magatzems i biblioteques els llibres més especials, a “La Sabateria” s'hi poden trobar llibres i edicions úniques, antics, i que poden convertir-se en un regal molt diferent perquè fins i tot contenen dedicatòries. La sabateria-3

Com no podia ser d'altra manera, la diada de Sant Jordi té el cor robat als seus llibreters, que estaran encantats de rebre visites i consultes personals per ajudar a trobar el llibre que cadascú està buscant. Per aquest Sant Jordi, ens parlen especialment de dos títols:

  • El consentiment (Vanessa Springora / Publicat per Editorial Empúries):

Seduïda a l’edat de catorze anys per Gabriel Matzneff, cèlebre escriptor de cinquanta, Vanessa Springora desgrana, tres dècades més tard, el control i la manipulació que aquell home va exercir sobre ella, enamorada en cos i ànima, i l’empremta inesborrable de la relació al llarg de la seva vida. De Matzenff, com Springora va descobrir ben aviat, eren àmpliament conegudes les relacions depredadores i impunes amb menors de setze anys que, a més, nodrien la seva obra d’escriptor amb fama d’apassionat. el-consentimentEn aquest llibre extraordinari, Vanessa Springora explora la noció ambigua del seu consentiment, alhora que posa en qüestió les derives d’una època que arriba fins avui i la complaença d’un medi literari encegat pel talent i la celebritat.

«M’estic molts anys fent voltes dins la gàbia, els meus somnis són tot crim i venjança. Fins un dia que per fi arriba la solució, com una evidència: enxampar el caça­dor amb la seva pròpia trampa, tancar-lo en un llibre».

Testimoni i denúncia, aquest text refulgent, d’una lucidesa corprenedora i de gran força literària, ha provocat un terratrèmol a la societat francesa i ja s’ha convertit en un fenomen internacional, traduït a vint llengües.

  • Bajo la superficie (Daissy Johnson / Publicat per Editorial Periférica):

Gretel, la protagonista d'aquesta fascinant i pertorbadora novel·la, es reuneix amb la seva mare, que ara sofreix d'alzheimer, setze anys després que aquesta l'abandonés. Gretel, lexicògrafa, es guanya la vida actualitzant diccionaris, així que sap bé que les paraules no són immutables: tampoc ho són els records ni la vida que s'ha construït sobre ells. Bajo la superficie-La SabateriaQuan, després d'una incansable cerca, per fi pot formular les preguntes que la tenallen des de la seva adolescència, la memòria de la seva mare ja no respon. Abans de la separació, van viure aïllades del món en una casa flotant en els canals d'Oxford i aguaitades pel Bonak, una criatura que encarna tots els seus temors. L'aparició de Marcus, un jove que arriba tan misteriosament com desapareix, convulsiona les seves vides.

logo la sabateria

Carrer Lluís Besa, 3 , 25002 Lleida - Tel. 973 112367        Instagram: @lasabaterialleida

Llibreria "La Sabateria" (Lleida) ens recomana...
comentaris