16.10.2021 |

QUÈ LLEGIR AQUEST SANT JORDI?

Llibreria Anna (Almenar) ens recomana...

L'aigua que vols--La Farmacèutica- Llibreria Anna
Llibreria Anna (Almenar) ens recomana...

La llibreria i papereria ANNA es va fundar l’any 2011. L’actual establiment s’assenta en una antiga botiga d’Almenar regentada com a quiosc durant 40 anys per una família que va precedir a l’actual propietària. Ara, l'Anna que ja fa deu anys que va iniciar-se en la venda de llibres, i al llarg d'aquest temps ha anat ampliat l'oferta de productes i serveis de la llibreria amb la incorporació d’articles de regal, papereria, material informàtic, premsa, copisteria i disseny gràfic. 

Llibreria Anna-1

Pel que fa al món del llibre, l’Anna explica que la llibreria d’Almenar compta amb les últimes novetats de la temporada, i destaca que els clients i els lectors valoren molt l’efectivitat de l’establiment en l’entrega, quasi immediata, de qualsevol llibre encarregat, sigui per autor o obra demanada: “Saben que l’endemà mateix el podran tenir a les mans”, assegura. 

El ventall és ampli i la llibreria compta amb un bon grapat de propostes literàries de ficció i de no-ficció (infantil, juvenil i adults) per regalar-vos ara i sempre, i viure moments de lectura únics i molt personals. LLIBRERIA_ANNA_2

L'Anna sempre està disposada a fer recomanacions personalitzades, i per aquest Sant Jordi ens proposa, entre altres, dos títols:

  • La farmacèutica. 492 dies segrestada (Carles Porta / Publicat per La Campana)

La farmacèutica

Carles Porta reconstrueix el periple que va viure la farmacèutica d'Olot. Un relat rigorós que mostra fins a quin punt pot arribar la crueltat humana.

«El 20 de novembre de 1992 van segrestar Maria Àngels Feliu Bassols, farmacèutica d'Olot. Aquesta dona, mare de tres fills, va passar setze mesos sota terra, enterrada viva en un forat de la mida d'un armari. Aranyes, formigues, rates, serps i humitat van ser les seves companyes de captiveri.»

Així comença la història increïblement real d'un dels casos més extrems de la crònica negra espanyola. Aquell crim, que es va transformar en un drama humà la investigació, plena d'errors policials i judicials, va estar acompanyat de vergonyosos exemples de periodisme d'escombraries.

Per si fos poc, els captors de Maria Àngels es van mostrar incapaços de culminar el segrest exprés que havien planejat. L'únic que van aconseguir va ser eternitzar el suplici d'una dona que va sobreviure a tan adverses circumstàncies gràcies a la seva determinació i la seva fortalesa psíquica. Després de ser alliberada, encara van haver de transcórrer cinc anys perquè els responsables fossin detinguts i quatre perquè fossin jutjats.

Després de revisar a fons la informació generada pel succés, Carles Porta ha reconstruït el cas al complet en un únic fil narratiu. No hi ha una altra recreació tan rigorosa de totes les històries entrecreuades que van envoltar el segrest de la farmacèutica d'Olot. Sens dubte, amb aquest llibre, Porta es consagra com un dels mestres de l'periodisme narratiu del nostre país.

  • L’aigua que vols (Víctor Garcia Tur / publicat per Enciclopèdia) 

l-aigua-que-volsUna reunió familiar provoca una catarsi inesperada. La Marie Tremblaypierre aprofita la bonança de l'estiu quebequès per organitzar una trobada familiar a l'antic xalet de vacances. L'excusa de celebrar el setanta-sisè aniversari és forçada, però les filles i el fill no s'hi capfiquen: rememorar els banys al llac i reviure la infantesa els sembla una bona idea per retrobar-se al cap de tant de temps. Hi duen les famílies respectives, o el que en queda, però també els seus secrets, les seves vivències i, sobretot, els silencis de les coses que no es van dir quan tocava. Una extraordinària novel·la sobre la família, els records, la infantesa perduda i la identitat guardonada amb el Premi Sant Jordi.

Logo Llibreria Anna

Llibreria - papereria Anna

C/ Horta, 22

                                               25126 ALMENAR                                                                                                                                                                                                         Instagram: @llibreria_anna

Llibreria Anna (Almenar) ens recomana...
comentaris