16.10.2021 |

QUÈ LLEGIR AQUEST SANT JORDI?

Llibreria Estel (Tàrrega) ens recomana...

L'aigua que vols- L'infinit dins d'un jonc-Estel
Llibreria Estel (Tàrrega) ens recomana...

Estel és una empresa amb establiments a Tàrrega i Lleida que compta amb una dilatada experiència de 35 anys en la venda de llibres, papereria, jocs educatius, material d'oficina i escolar, mobiliari d'oficina i belles arts.

ESTEL botigaTàrrega-1La llibreria, que compta amb un equip professional que us ajudarà a trobar allò que busqueu, també té el seu propi web www.estelonline.com/, que permet accedir a tots els seus productes de manera ràpida i àgil, i fins i tot un box online 24h, on podreu recollir les vostres comandes a qualsevol hora. ESTEL botigaTàrrega

L'equip d'Estel us recomanaran també lectures de manera personalitzada, i si encara no teniu decidida quina lectura regalareu (i us autoregalareu) aquest Sant Jordi, els llibreters us animen a provar amb dos títols que no tenen pèrdua:

  • L'aigua que vols (Víctor García Tur / Publicat per Enciclopèdia) l-aigua-que-vols

Marie Tremblaypierre reuneix la família i els amics a la casa del llac. Vol celebrar els seus 76 anys tot i que no va voler fer-ho quan en va fer 70 ni 75. Per als seus fills, la Laura, l’Anne-Sophie, l’Hélène i el JP, tornar al llac és viatjar al passat, a la infantesa, al lloc on van aprendre a nedar i on eren lliures. També significa tornar als dominis de la mare, una dramaturga amb molt caràcter que no sempre ha sabut mostrar el seu amor pels fills. «La Marie sonava com una àvia. I no ho era pas. Biològicament parlant, sí, però no s’havia sotmès mai a aquella predisposició mental. L’entrega no era el seu estil. Ni ganes.» 

Víctor García Tur reflexiona sobre la família, la memòria, la mort i la mort digna, la llengua i la identitat en una història ambientada al Quebec un mes abans del referèndum per la independència del 1995. Una novel·la guardonada pel Premi Sant Jordi que conté tocs màgics inspirada, en part, en El somni d’una nit d’estiu, de William Shakespeare.

  •  L'infinit dins d'un jonc (Irene Vallejo / Publicat per Columna):

L’assaig revelació de la temporada. Aquest llibre tracta sobre la història dels llibres. Un recorregut per la vida d’aquest fascinant artefacte que vam inventar perquè les paraules poguessin viatjar per l’espai i el temps. La història de la seva fabricació, de tots els tipus que hem assajat al llarg de gairebé trenta segles: llibres de fum, de pedra, d’argila, de joncs, de seda, de pell, d’arbres i, els últims d’arribar, de plàstic i de llum. l-infinit-dins-d-un-jonc

A més, és un llibre de viatges. Un fil que uneix els clàssics amb el vertiginós món contemporani, connectant-los amb debats actuals: Aristòfanes i els processos judicials contra humoristes, Safo i la veu literària de les dones, Titus Livi i el fenomen fan, Sèneca i la postveritat… Però, sobretot, aquest llibre és una fabulosa aventura col·lectiva  protagonitzada per milers de persones que, al llarg del temps, han fet possibles i han protegit els llibres: narradors orals, escribes, il·luminadors, traductors, venedors ambulants, mestres, savis, espies, rebels, monges, esclaus, aventurers… Lectors en paisatges de muntanya i a la vora del mar, en capitals on l’energia es concentra i en els llocs més apartats on el saber es refugia en temps de caos. Gent normal i corrent de qui en molts casos la història no registra els noms; aquests salvadors de llibres són els autèntics protagonistes d’aquest assaig.

CAPÇAL ESTEL BASICA OK

Carrer Comabruna, 21 baixos

Tel. 973 500118

25300 Tàrrega  

[email protected]

Llibreria Estel (Tàrrega) ens recomana...
comentaris