16.10.2021 |

QUÈ LLEGIR AQUEST SANT JORDI?

Llibreria Quaderns (Les Borges Blanques) ens recomana...

No diguis res-Jo era el món-Llibreria Quaderns
Llibreria Quaderns (Les Borges Blanques) ens recomana...

La llibreria Quaderns va obrir les seves portes ara fa una quarantena d'anys, al 1982, al rovell de l'ou, a la plaça de l'u d'Octubre de les Borges Blanques. Des d'aleshores, s'hi ha pogut trobar gran varietat de llibres, premsa, material escolar (inclosos llibres de text per escoles i instituts) i de regal. D'alguna manera "toquen totes les tecles", però els seus llibres fan que Quaderns sigui un oasi en la capital de les Garrigues, un lloc on sempre pots trobar Foto Quaderns-2portes per evadir-te.

L'equip de llibreters celebren que, amb el confinament, la lectura ha augmentat. "S'han agafat hàbits. Les editorials també ho han detectat", confirmen alegrement els llibreters, mare i fill, que es troben rere el taulell i bussejant entre els llibres 362 dies l'any perquè la premsa sempre arribi a les mans dels qui van a buscar-la, nevi o faci sol. 

Per aquest Sant Jordi, els llibreters aposten per dos títols diversos; un internacional i un ben local:

  • No diguis res (Patrick Radden Keefe / Publicat per Edicions del Periscopi) no-diguis-res-1

El desembre del 1972, a Belfast, uns homes amb passamuntanyes es van emportar Jean McConville de casa seva. No la van tornar a veure. Tenia trenta-vuit anys i era mare de deu fills. Aquest és només un dels molts episodis ocorreguts durant el conflicte que es coneix com els Troubles. Aquest llibre sobre el conflicte nord-irlandès i les seves repercussions utilitza el cas McConville com a punt de partida per mostrar una societat devastada. La violència brutal no només va deixar marca en persones com els fills de McConville, sinó també en membres de l’IRA ressentits per una pau que estava lluny d’aconseguir una Irlanda unida, i els va obligar a plantejar-se si les morts que havien provocat no eren sinó mers assassinats.

  • Jo era el món (Marc Artigau i Queralt / Publicat per Ediciones Destino)

La desaparició misteriosa de l’Ariadna, una adolescent de disset anys, en un poble anomenat Arveda, desencadenarà les reaccions dels seus familiars i amics en un ambient asfixiant on res no és el que sembla. portada_jo-era-el-mon_marc-artigau-i-queralt_202011260925

 «Soc aquesta llarga acumulació d’angoixes. Soc les parpelles obertes mirant el cel estrellat. Soc una glopada de fàstic. Soc minúscula. Engruna. Formiga. Un gargall. Soc la dolenta de tots els contes. Soc fang. Un truc de màgia. Soc vella per dins. Soc vella. Soc i em moriré».

Es podria dir que Marc Artigau és un local. L'escriptor, qui manté un estret vincle amb Arbeca, on hi té família, ambienta la seva novel·la en paratges que ens poden resultar familiars. Deuen tenir alguna part real, també, els seus personatges? 

Foto exterior QUADERNS

LOGO QUADERNS-2

Plaça de l’1 d’Octubre, 6

Tel. 973 140821

25400 Les Borges Blanques

[email protected]

Llibreria Quaderns (Les Borges Blanques) ens recomana...
comentaris