16.10.2021 |

QUÈ LLEGIR AQUEST SANT JORDI?

Llibreria Sarri (Mollerussa) ens recomana...

Llibreria Sarri (Mollerussa) ens recomana...

La llibreria Sarri té una llarga història, vinculada ja des dels seus inicis a aquesta diada tan especial per Catalunya com és Sant Jordi. Fundada l'any 1963, la  llibreria ja va instal·lar el primer any una paradeta de llibres. Van ser els primers a fer-ho, i aquesta novetat va sorprendre els mollerussencs que, tímidament, només van atrevir-se a comprar un total de set llibres, que es venien amb un descompte i una rosa de regal. Des d'aleshores, any rere any i ininterrompudament, han portat l'esperit de Sant Jordi a la capital del Pla d'Urgell, mentre han mantingut viu l'esperit lector tot l'any. Equip-Sarri-3

Aquest referent ha anat creixent com la mateixa ciutat, i és així com, als baixos d'aquesta casa centenària, ha anat expandint-se per donar cabuda a més llibres, papereria, premsa i material escolar  Salvador Sarri, fundador de la llibreria, podria explicar-ne tantes anècdotes que no cabrien en un llibre, com la d'un senyor que, un dia, els va demanar dos metres i mig de llibres, o sobre les primeres converses del famós certamen Vestits de Paper, que van donar-se entre les parets de la mateixa llibreria. La llibreria també destaca per la unió del seu equip, que sempre està a punt per recomanar les millors lectures amb el tracte més proper. 

Per aquest Sant Jordi, en una decidida aposta pel talent del país, i concretament, mollerussenc, recomanen:

  • Les certeses (Helena Rufat Casals / Publicat per Pagès Editors) 

Les quatre parts en què s’estructura presenten, amb els matisos que hi pertoquen, una reflexió sobre la vida quotidiana a partir d’un fet que resulta innegable: la nostra fútil existència —una certesa, valgui la redundància— i els vans intents d’ignorar-la a mesura que els anys —i les dècades— s’escolen i “ja encalcen la posta de l’horitzó” (“Punt de partida”). les-certesesRufat ens presenta amb Les certeses un recull marcat per la sinceritat en tant que és protagonista i no únicament observadora del missatge que ens exposa: som mortals i vivim ignorant-t’ho. Una visió dolorosa de l’existència en què només trobarem refugi en el record i en la recerca d’un mateix. (Del pròleg de Josep Camps Arbós).

Helena Rufat, filla de Torrelameu, viu a Mollerussa, i és llicenciada en Filologia Catalana. Quan escriu, pensa en la connexió amb el lector, a qui convida generosament a viatjar i compartir idees i sentiments universals a través del llenguatge, precís i directe, amb què es presenten.

  • Ulls de cugula (Jaume Suau Castro / Publicat per Pagès Editors)

"Pel que es veu, hi ha una tradició popular antiga que diu que quan les embarassades parien una nena, el patriarca familiar responia a la pregunta “Què ha sigut?” tot dient: “ha estat cugula”. Cugula, doncs, era una paraula connotada de menyspreu i mal auguri. Ulls de Cugula-Jaume Suau-Llibreria SarriSi el blat és fèrtil, la cugula és borda. A diferència dels nois, les dones no servien pel treball al camp. Afortunadament, el poeta fa ús d’aquell mal averany per revertir-ne el sentit. No endebades el seu llibre està dedicat a la seva filla Lupe. La seva no és una cugula circumscrita a la dita popular. És identitat traspuada en els ulls i alhora reconeixement del gènere. (De l'epíleg d'Àngels Marzo).

Un homenatge a la superació personal de les persones que no ho han tingut fàcil i que Suau, el mestre i doctor en psicopedagogia nascut a Mollerussa, dedica a la seva filla.

Llibreria SarriLOGO SARRI

Plaça Major, 24-26

Tel. 973 601067

25230 Mollerussa - Instagram: @llibreriasarri

Llibreria Sarri (Mollerussa) ens recomana...
comentaris