16.09.2021 |
Territoris.cat

‘L’espill encantat’ dóna el tret de sortida al 9è Festival de Pasqua de Cervera

L’obra, encarregada al compositor cerverí Jordi Castellà, es representarà el divendres 12 d’abril al Gran Teatre de la Passió

espillok
El grup coral de la cantata de nova creació 'L'espill encantat'
‘L’espill encantat’ dóna el tret de sortida al 9è Festival de Pasqua de Cervera

La 9a edició del Festival de Pasqua s’iniciarà aquest divendres 12 d’abril amb la representació de ‘L’espill encantat’, una cantata de nova creació encarregada al compositor de Cervera, Jordi Castellà, i amb lletra i guió de la cerverina Montse Pont.

L’obra, que s’inspira en el ‘Quadern de música’ de l’escriptor cerverí Jaume Ferran, es representarà a les 20:30 hores al Gran Teatre de la Passió.
 

‘L’espill encantat’ és una estrena encàrrec i producció pròpia del Festival


Com a prèvia a aquesta actuació, el dijous 11 d’abril, un grup de 830 alumnes i 58 professors de 14 centres escolars de la Segarra assistiran a una representació exclusiva de la peça.

Festival de Pasqua: combinació de talent local i nacional
El Festival de Pasqua s’ha convertit en una referència del sector de la música clàssica a Catalunya. Des de l’11 fins al 21 d’abril, Cervera acollirà 14 concerts corresponents a 10 produccions.

Aquest any, el tercer que lidera el director d’orquestra Josep Maria Sauret, presenta una línia de continuïtat que consolida la seva aposta per combinar talent nacional i local, així com la inclusió, en la programació, d’estils i formats diversos, entre els que s’hi inclouen els maridatges.

L’endemà de l’estrena, es presentarà la proposta íntima de la cantautora Lídia Pujol (a l’església de Sant Domènec), seguida d’una presentació del festival al públic per part del seu director, Josep Maria Sauret, i que anirà acompanyada d’un tast de cervesa. Serà sota el títol genèric de ‘De la terra a les estrelles’ i estarà acompanyat de cervesa artesana de la Fundació Casa Dalmases.

El primer cap de setmana del Festival es clourà amb el concert de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, al Paranimf de la Universitat, que convida una de les formacions de cambra del moment, els Barcelona Clarinet Players (membres de la Banda Municipal de Barcelona) que tocaran el brillant Clarinet quartet concertino, op. 145 de Salvador Brotons o El despertar d’un somni de Josep Serra.

‘L’espill encantat’ dóna el tret de sortida al 9è Festival de Pasqua de Cervera
comentaris