05.08.2021 |

Més de 20 propostes faran de Guissona una vila molt dinàmica aquest estiu

curs d’arqueologia a Guissona Ciutat romana de Iesso
20 propostes molt variades conformen un programa d'estiu molt complert que s'estendrà del juny al setembre.
Més de 20 propostes faran de Guissona una vila molt dinàmica aquest estiu

Més d’una vintena de propostes esteses al llarg de l'estiu permetrà als guissonencs i guissonenques gaudir de la manera que més els agradi del temps de lleure: campaments, casals, cursets de natació, arqueologia, robòtica, anglès, ceràmica, català, reforç, camps de treball, skate i pàdel son, entre altres, les propostes d’estiu a les quals es podrà participar a Guissona, i que tenen per objectiu garantir una experiència connectada amb l’entorn comunitari i amb els interessos de cada infant i jove, ja que es tracta de  propostes per a tots els gustos i edats.

Aquesta setmana, el Pla Educatiu d’Entorn de Guissona farà arribar a totes les famílies de la vila les propostes d’estiu destinades a infants i joves del municipi.

El resum d’aquestes propostes es troba en un tríptic que estarà disponible a la web de l’Ajuntament i que es farà arribar als centres educatius perquè es reparteixi entre les famílies de la vila

D'entre les propostes, en destaquen el casal d’estiu Iesso i el Casal Esportiu, que son els Casals municipals que es tenen lloc del 28 de juny fins al 3 de setembre, i que busquen seguir promovent el retrobament d’infants i joves amb els seus iguals durant tot l’estiu. Els camps de treball que es portaran a terme durant els mesos de juny i juliol  en l’entorn del Museu, de la Brigada i del  Centre d’Art Singular de Cal Santacreu.

Educació 360: més enllà del període lectiu

Enguany, l’Ajuntament de Guissona s’ha unit al projecte Educació 360 amb l’objectiu de treballar l’educació més enllà del període lectiu. D’acord amb això, les activitats promogudes des de l’Ajuntament contemplen un triple vector: competències bàsiques, competències socioemocionals i activitats esportives i de lleure i garantint que hi hagi una programació continuada i coherent, de juny a setembre.

A més a més, dins dels plans de millora del Pla Educatiu d’Entorn, es destinen 21.262 euros per garantir un estiu enriquit d’oportunitats educatives per a l’alumnat vulnerable, promovent la seva participació al Casal Iesso, al Casal Esportiu i als Camps de Treball, evitant la segregació en les activitats de lleure i unint-los tots en un únic espai, becant així més de noranta alumnes d’acord amb les propostes fetes des de les CADs dels centres educatius de la vila.

E aquest curs 2020-21, el Pla Educatiu d’Entorn de Guissona ha rebut 93.262 euros dins dels plans de millora els quals s’han destinat a la seva coordianció, a la creació del servei d’orientació d’àmbit comunitari, a la realització de tallers de suport escolar als centres educatius durant el segon i tercer trimestre i a les propostes que es portin a terme durant l’estiu a la vila.

Més de 20 propostes faran de Guissona una vila molt dinàmica aquest estiu
comentaris