02.08.2021 |
Territoris.cat

Aitona ja és a punt de florir

Camps florits aitona
Els camps florits d'Aitona.
Aitona ja és a punt de florir

Aitona és a punt de florir. Des d'aquest dijous 14 de febrer, ja es pot reservar la ruta per a la nova temporada d’Aitona en flor, coincidint en l'època de floració, en què els camps de presseguers es tenyeixen de rosa. L'Ajuntament d'Aitona oragnitza així diverses activitats i rutes per poder endinsar-se en un paisatge únic, definit per l'espectacle dels cicles naturals i la primavera.

Les visites guiades de la Ruta de la flor rosa començaran a principis del proper mes de març per oferir als participants una experiència visual única i un recorregut a través dels camps rosats que permeti conèixer de prop l’agricultura de regadiu de les terres de Lleida, el naixement del fruit i el món de la fruita dolça explicada de la mà dels pagesos locals. La Ruta de la flor rosa del presseguer, a més, també permet als visitants descobrir els principals actius patrimonials del municipi, el nucli antic de la vila o l’exposició La primavera del Japó a Aitona.

Aitona en flor

La campanya d’aquest 2019 també ofereix tres rutes senyalitzades per l’entorn d’Aitona que es poden dur a terme durant tot l’any sense necessitat de fer reserva prèvia: la Ruta de l’arbre fruiter, la Ruta de Serra Brisa i la Ruta del Camí Verd.

Totes tres activitats, que es poden fer a peu o amb bicicleta, tenen com a objectiu promoure l’activitat física i saludable i ofereixen unes vistes panoràmiques privilegiades i un contacte directe i experiencial amb la natura i amb la riquesa paisatgística d’Aitona

El consistori també ha llançat una nova iniciativa de turisme religiós anomenada Aitona, bressol de Sants, que ofereix rutes pel patrimoni religiós del municipi amb l’objectiu de donar a conèixer el llegat de Santa Teresa Jornet, del Pare Francesc Palau i del Beat Josep Camí.

Aitona ja és a punt de florir
comentaris