20.01.2021 |
Territoris.cat

Aitona potencia la seva aposta per l’emprenedoria en el món rural

Positiu balanç municipal de les primeres Jornades d'Emprenedoria Agrària del Baix Segre

El projecte ha comptat amb la participació de reconeguts professionals del sector i emprenedors locals
El projecte ha comptat amb la participació de reconeguts professionals del sector i emprenedors locals
Aitona potencia la seva aposta per l’emprenedoria en el món rural

La Sala de Plens de l'Ajuntament d'Aitona va ser la seu els passats dies 11 i 12 de novembre de la primera edició de les Jornades d’Emprenedoria Agrària del Baix Segre, un projecte innovador al municipi i a la comarca organitzat pel consistori. Al llarg de dos dies, es van portar a terme diverses conferències a càrrec de contrastats professionals del sector que van posar sobre la taula el paper del jovent i dels emprenedors davant els reptes actuals i de futur que presenta l’explotació agrària.

Les jornades van tractar el paper del jovent i dels emprenedors davant els reptes actuals de futur a l'explotació agrària 

Les Jornades van començar divendres a la tarda amb l’acte de presentació i amb una ponència a càrrec del cap del Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Joan Salvador; i una conferència de la psicòloga Jovita Latorre.Aitona l’emprenedoria en el món rural 1 texte

Durant la sessió es van tractar qüestions com l’aposta per la formació i l’actualització dels coneixements dels joves que volen dedicar-se a l’agricultura; la incorporació del jovent al mercat laboral; la importància d’adquirir nous reptes i abandonar la zona de confort; la necessitat professionalitzar el sector; el treball amb les noves tecnologies o l’optimització dels recursos personals. A més, també van poder explicar la seva experiència als assistents dos joves productors locals que es dediquen al cultiu de productes com les nous i els calçots.

La professionalització del sector i les noves tecnologies, van centrar part de les ponències

Damià Jornet, regidor de Promoció Econòmica, va manifestar que “com a equip de govern un dels nostres compromisos és aconseguir dotar els joves aitonencs dels màxims coneixements i experiències necessaris perquè puguin comercialitzar els seus productes o liderar un projecte propi i de futur en el sector agrari”.

Dissabte 12 de novembre la Sala de Plens va acollir una matinal a càrrec del professor del Departament d’Administració d’Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals de la Universitat de Lleida i expert en emprenedoria, José M. Alonso; i de tres emprenedors locals. Com convertir una idea en un negoci, els primers passos de l’emprenedor novell o les experiències en el camp de l’emprenedoria, van ser alguns dels elements claus que es van sotmetre a debat amb els assistents.

Imma Benages, regidora de Joventut, afirma que “han estat dos dies sencers d’anàlisi i aprenentatge que de ben segur hauran servit per fer créixer entre els nostres joves la llavor de l’emprenedoria i reforçar i ampliar els coneixements d’aquells que ja es dediquen al món rural”.

Aitona potencia la seva aposta per l’emprenedoria en el món rural
comentaris