21.11.2019 |
Territoris.cat

Denuncien una agressió de la Guàrdia Urbana de Lleida a un menor de 16 anys

La Paeria ho nega i diu que el jove es va fer ell mateix una ferida a la cama al caure quan va començar a córrer després de veure els agents

Ferida que va presentar el jove com a prova
Ferida que va presentar el jove com a prova
Denuncien una agressió de la Guàrdia Urbana de Lleida a un menor de 16 anys

Un jove menor d'edat de 16 anys ha denunciat a través de Resisteix Lleida una agressió per part d'agents de la Guàrdia Urbana de la capital del Segrià el passat dilluns a la matinada mentre estava enganxant amb cola uns cartells a favor de la independència. Segons l'agredit, de camí a casa un cotxe patrulla el va començar a seguir derrapant i llavors el van perseguir fins un pàrquing on es va amagar fins que dos agents el van trobar i el van començar a colpejar amb una porra extensible. Per contra fonts de la Paeria han assegurat que no hi ha hagut cap tipus d'agressió i que la ferida que mostra el noi en una fotografia se la va fer ell mateix quan va caure després d'arrencar a córrer al veure els agents.

Segons el jove que hauria patit la suposada agressió els agents de la Guàrdia Urbana li van donar nombrosos cops a les cames i fins i tot al cap. Després diu que el van portar fins al lloc on tenia la galleda de cola per enganxar els cartells mentre de camí el seguien copejant i amenaçant per ser solidari amb la Plataforma per l'Absolució de Pablo Hasél i Ciniko i participar en moviments socials de la ciutat. En aquest sentit, segons el noi un dels agents el va acusar de dir-li durant una d'aquestes manifestacions a favor de Hasél, assassí i torturador. Segons arrel de la suposada agressió té lesions en una cama i en l'altra un forat pels cops de la porra extensible. Així mateix, també diu que té adolorit el turmell, el cap i el llavi.

Guardia-urbana-de-lleidaDes de la Paeria s'ha informat que una vegada revisat l'atestat de la Guàrdia Urbana s'ha comprovat que no hi va haver cap tipus d'agressió i que només es va identificar el jove, que anava acompanyat, perquè estaven intentant enganxar els cartells amb cola a la zona de l'Eix Comercial mentre anaven encaputxats. Segons la Paeria, els joves, al veure els agents, que estaven fent un patrullatge preventiu, van començar a córrer i va ser aleshores quan el noi que denuncia l'agressió es va ferir a la cama. 

Per la seva banda, des de la Crida-CUP de Lleida s'ha demanat una reunió urgent amb la regidora de Seguretat Ciutadana i amb l'intendent de la Guàrdia Urbana per demanar explicacions i exigir responsabilitats davant de la suposada agressió. La formació considera intolerables aquestes agressions i demana que s'obri una investigació interna i es depurin responsabilitats. 

En la mateixa línia, el grup municipal d'ERC-Avancem ha demanat a Mestres que aclareixi el més aviat possible, la suposada agressió i ha reclamat celeritat en la investigació així com que es faciliti total transparència, tota la informació sobre els fets denunciats als grups municipals i als ciutadans, ja que es tracta d'una qüestió que pot provocar alarma social. Els republicans també exigeixen que es depurin responsabilitats en cas que es confirmi l'agressió.

Comentarios